Thursday, May 7, 2009

Match 3!

I kväll spelade Caps-Pittsburgh match 3 och vilken match det vart. Pittsburgh var bättre och vann skotten med 41-22, men Varly i Caps målet fortsatte att spela strålande. Malkin vaknade även till liv i dag och spelade riktigt bra och snodde showen från Crosby och Ovechkin. Malkin gjorde även mål med 4 minuter kvar som såg ut att bli det avgörande, men då klev Bäckis fram i Powerplay och satte kvitteringen.

Förlängningen blev en riktig rysare med bra underhållning där Steckel förlorade en tekning i egen zon och Pittsburgh backen sköt ett skott som träffade Morrison och styrdes in i eget mål och ställde en chanslös Varmalov.

Sätt till matchen och hela serien så var segern rättvis och Pittsburgh tog den sista chansen att hänga på i denna serie. Jag tror på en minst lika dramatisk match på Fredag lagen emellan.

Micke var tillbaka på isen, eller på bänken i alla fall, endast 7 minuters speltid och inget som helst förtroende från coachen. Han och Nicklas hade ett byte ihop och var riktigt nära att göra ett helsvenskt mål där Nicklas droppa till Micke som passa tillbaka, Nicklas rundar kassen och missar tyvärr öppet mål.

Anmälningarna för Summer Skills Camp fortsätter att rulla in och äldsta gruppen är redan halvfull, så anmäl er snart för en garanterad plats.