Thursday, May 21, 2009

Ispass!

I dag var det dags för pass 4 av Swedish Skills Clinic.

Mycket spelare på plats, 26 stycken mellan 11 och 15 år gamla. Vi började med lite jonglering med pucken på bladet och lite olika trix man kan utföra samtidigt. Många spelare hade svårt med detta, men boll talangerna var riktigt skickliga.

Sedan vart det skridskoåkning i form av mycket balans träning och precis som i Måndags så var det många nya övningar för de flesta spelarna, så det var många som ramlade. Men jag säger åt dom att jag blir glad när dom ramlar, för att då försöker dom verkligen gör övningen.

Nyllet kom sedan ut och var med på ispasset som sedan fortsatte med en övning som innehöll fart, finter, passningar och 1-1 spel. Ett moment som många spelare har problem med är att krympa ytan mellan sig själv och forwarden när dom ska spela back. Det är viktigt att dom kommer upp med fart och kan lägga sig nära forwarden. Många spelare blir lätt stillastående och det gör det lätt för forwarden att vinna situationen med sin höga fart.

Nästa övning vart en 3-3 övning som innehöll överlämningar och dropp passningar. Det flöt på bra och det vart ett högt tempo med mycket fina mål och närkamper.

Nu endast 5 platser kvar i 93-95 gruppen på Summer Skills Camp!

I morgon är det dags för DIF att ta 3 poäng borta mot Trelleborg.

Kämpa DIF!
Fredrik Nygren

No comments: