Saturday, May 9, 2009

2-2!

I dag tittade jag på semifinalen mellan Sverige och Kanada som tyvärr slutade med svensk förlust med 3-1. Jag var lite besviken på ett par spelare, bland annat Dick Tärntröm och Kristian Huselius. Medan spelare som Marcus Nilsson och Weinhandl imponerade mycket.

Till kvällen var det dags för en annan stor match mellan Caps och Pittsburgh, match 4 och en chans för Caps att gå upp till 3-1 i matcher. Men man var aldrig riktigt nära även om Nicke gav Caps ledningen tidigt i matchen. Pittsburgh var bättre i dag och man fick även hål på Varmalov, 5 gånger också. Han visade sig vara mänsklig och släppte in 3 billiga mål.

Micke var petad till förmån för en Beagle från farmalaget Hershey som spelade 3 minuter av 60 möjliga. Då känns det ju väldigt nödvändigt att kalla upp honom från farmalaget. Till och med jag kunde gått in och spelat 3 minuter i denna match.

I morgon är det redan dags för match 5 och Caps är tillbaks hemma i Verizon Center, det ska bli spännande och se vilket lag som hinner att återhämta sig snabbast. Ovechkin skadade även en av Pittsburghs viktigaste spelare med en bentackling, så vi får se om han är tillbaks i morgon. Är han fortfarande skadad så är det en väldig fördel för Caps, för han snittar 27 minuter per match.

Sov Gott!
Fredrik Nygren

1 comment:

Peter said...

Men ska Caps ha en chans får dom nog lira en aning bättre på det hela taget. Det känns som ett motsatt läge jämfört med förra omgången - då Caps spelade ut Rangers och till slut vann helt rättvist - efter att ha fått kämpa sig ur en rävsax som de egentlugen aldrig borde ha hamnat i. Trenden i den här serien mot Pingvinerna ser rätt taskig ut. Upprikigt sagt hade Caps en aning tur som vann den andra matchen i Verizon. Och i förra matchen blev dom ju totalt utspelade. Och i kvällens match kändes det som Penguins kontrollerade det hela rätt bra, utan att förta sig.
Helt rätt analys om den där tjommen från AHL. Varför inte använda Micke med all den erfarenhet och taktiskt kunnande som han har? Särskilt i sådana här lägen...