Friday, January 15, 2010

Tung förlust!


Ännu en snöplig uddamåls förlust för Team 97, detta är den 5e i serien denna säsong. Förra året hade vi minst lika många uddamåls vinster, men i år har alltså marginalerna inte varit på vår sida. Trots kvällens 4-5 förlust mot Washington Little Caps så har vi fortfarande chans på slutspelet, 6 matcher kvar och här måste det troligtvis vinnas minst 5 av dessa. Men det ska vi ordna tillsammans.

Dagens match var riktigt jämn och spännande som vi hade förutspått redan innan, men när till och med Little Caps föräldrarna säger att domaren är väldigt ojämn och dömer till deras fördel så är det jobbigt. Vi hade 1 powerplay i matchen och dom hade minst 7 varav ett var 5-3, jag skyller inte förlusten på dommaren då många av våra utvisningar var solklara men jag hade hoppats på en jämnare nivå. Vår första målskytt i matchen fick även en 10 minuters utvisning för tackling i ryggen.

Vi hade bestämt oss innan att spela fysikst och tuft mot detta lag men att stanna på isen och inte dra på oss onödiga utvisningar, vilket vi inte klarade av riktigt. Vi var riktigt nära att kvittera i slutet av matchen men pucken letade sig in i målet först efter slutsignalen hade gått. Nu är det som sagt bara att bita ihop och blicka framåt mot de återstående 6 matcherna.

Tack alla ni som ställer upp och blir domare, utan er hade det inte kunnat spelats så mycket matcher. Men snälla försök att vara opartiska i alla matcher, även om jag själv skulle ha svårt att vara det i ett derby mellan DIF och Aik. Men som sagt jag skyller inte kvällens förlust på er, så jobba på.

Svarta och vita ränder!
Fredrik Nygren

No comments: