Tuesday, January 12, 2010

Makt kupp!

I bland blir man riktigt irriterad och ledsen på människor som har en stark och tydlig åsikt men inte vågar stå för den utan skickar anonyma email till lagledaren som försvarar personen och skickar vidare till tränaren som inte får veta vem det är. Men det tog ungefär 2 timmar innan jag listade ut vem det var och det visade sig att personen i fråga coachar House Hockey i Maryland som är den lägsta nivån man kan spela på i området.

Han har nu erbjudit sig till lagledarna att ta över som headcoach för WJ High School där hans son spelar. Sonen i fråga är ok men inte mer, men pappa tycker förståss att han är bäst och tycker det är fördjävligt att sonens coach släpper in de sämre spelarna på isen. Detta är nämligen High School hockey där det går ut på att vinna. Men han ser inte att sonen och hans "bättre" lagkamrater kanske inte är starka nog att slå de bästa lagen.

Coachen är helt enkelt knäpp och måste bytas ut till varje pris. I kvällens match så stod pappan i utvisningsbåset och försökte övertala spelarna att jag var en dålig coach. Men spelarna stod upp för mig och sa att dom gillade Freddy som coach. Fy fan för människor som denna, falska och obehagliga.

Här följer valda delar av pappans email:

"There are simply too many players on this team that should not be playing in games. Inserting them into games when every other team is playing to win by playing their best players -- and that's what competitive high school sports is about -- kills the team's morale. This is not house hockey. Many of these players could not even play house hockey in their age division. They should be in instructional. Simply because they made a choice to play does not mean they're entitled to ice time. "

"These better kids have a right to be treated with respect. Moreover, this is a club sport, and the families are paying for their kids to play. "

"My distaste for the current coach has nothing to do with wins and losses. Nothing at all. Rather, I simply cannot understand the coach's lack of maturity, professionalism and consideration for the players on this team."

Detta email kom efter en 7-0 förlust då hans son och de andra bättre spelarna hade fått spela varranat byte i 10 minuter och låg under med 3-0. Då tyckte jag att 3e kedjan skulle få ett byte, och dom krigade på utan att släppa in något mål. Men detta var tydligen för mycket för vissa som tycker att dessa spelare inte ska få spela alls.

I dag pratade jag med spelarna och det var ingen som hade några problem med mig utom snarare tvärtom. Dom bad om ursäkt för fredagens match och vi enades om att fortsätta resten av säsongen i en positiv anda utan föräldrars inblandning.

I kväll skickade jag ett email till pappan i fråga och tackade så mycket för hans snälla email och bad honom att inte vara anonym nästa gång.

Nu hoppas jag att detta problem är ur världen och att vi kan avsluta denna High School säsong på ett bra sätt.

Sov gott!
Fredrik Nygren

5 comments:

Thomas Ahlerup said...

Vik inte ned dig F, stå på!

Ronnie said...

Fega hundar skäller högst.

Bobby said...

Tyvärr finns det rötägg överallt. Och tyvärr är det oftast de som tar sig tid att kommentera saker. De som är nöjda nöjer sig oftast med att vara nöjda. Jag tycker helt enkelt att du ska ignorera den bittra hockeypappan.

Tomma tunnor skramlar mest!

Eller så gör du som Lee Goren och ber honom möta dig på isen ;)

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockeybladet/sverige/elitserien/farjestad/article6381826.ab

Din gamla granne said...

Finns de som gnäller och de som agerar som tydligt kommer fram av tidigare kommentarer.

Men av tidigare erfarenheter och uppfattning jag fått av dig Fredrik, så spelar du med bästa laget och samtidigt lyfter fram individer och lyckas ge feedback till de som må vara något sämre.

Sen att du ger speltid till de sämre spelarna för att de visar mer >Go än de andra är inte fel.

Och snacka om att föräldern ifråga ens nämner pengar i det här mailet är väl dubbelmoral så det skriker om det. Har inte föräldrarna som betalar för sin "sämre" son lika mycket rätt i sådana fall att få speltid?

Nä, jag ser inget fel i att rulla på folk.

Och med resultaten i hand så ser det inte ut som "coachmissar" utan mer som oförmåga för spelarna att vinna en match, dvs usla spelare.

Huruvida han tar upp med att coachen är omogen, det vet vi alla som läser din blogg att det stämmer ;)

Puss på dig och fortsätt jobba hårt, för det vet vi att du gör!!!

Anonymous said...

Way to go Freddy. Americans are obsessed with winning. So often they fail to see that their off spring are not that good. Rather than just having fun they have to turn their kids sport into something it is not. Too many have over inflated ego's....and it transfers to everything they do. Must be the only country where they hold a World Championship but no ohter country is invited..."World Series"?????