Thursday, September 3, 2009

Videoanalys!

I dag var det dags för videoanalys för 97 laget efter helgens matcher. Vad vi tittade mest på var lagets omförmåga att spela ut pucken ur egen zon mot de bästa lagen och ytterforwards dåliga placering i egen zon. Forwards kommer gärna ner för djupt i hörnorna och lämnar sina backar själva på blålinjen. Detta leder till att motståndarna får skjuta väldigt mycket på oss.

Videon vart en liten väckarklocka och aha upplevelse för många av spelarna och under kommande träning såg det lite bättre ut när vi tränade liknande situationer. Det vart mycket flow övningar där de måste förflytta pucken snabbt.

98 laget måste mest komma upp i tempo så där försöker jag hålla en hög fart hela tiden så det känner att de pressar sig själva i alla moment. Det såg rätt bra ut och vi avslutade med smålagsspel, blandannat 10 minuter baklänges. Detta för att blandannat få spelarna mer uppmärksamma på isen och lära sig att titta upp och hitta en bättre balans i skridskoåkningen, och tränar du baklänges åkning blir du även bättre framlänges.

På kvällen mötte jag Jason för en god middag på Tapai Tokyo!

På återseende!
Fredrik Nygren

No comments: