Monday, September 28, 2009

I motgång föds vinnare!

97 laget hade ytterligare en tung förlust i morse då vi 7.20 mötte Suffolk igen som var heltaggade och åkte mer skridskor än oss. Då tog vi dumma utvisningar och satt utvisade 10 av 15 minuter i första och 6 minuter i andra därför stod det även 3-0 till Suffolk. I 3e tog vi över matchen helt och hållet och bjöd på en otrolig energi. Vi gjorde 3 mål och hade bud på många fler men tyvärr kontrade dom in en puck så dom vann matchen med 4-3.

Detta gillar ju inte föräldrarna som förväntar sig vinst i alla matcher, i dag stod en av dom i och iaktog varenda steg på vår uppvärming utan ett ord.
Vi gör en dålig match i 2 perioder, men tar med oss den tredje då vi spelade riktigt bra. Senare på eftermiddagen tittade jag på gårdagens match på dvd och kan konstatera att vi gör en bra match, men att de individuella misstagen kostar oss alldelles för mycket. I anfallszon slår vi bort alldelles för många puckar i stället för att ha tålamod och skydda pucken och söka fria spelare. I uppspelen slarvar vi med den första passen och i powerplay dribblar vi bort pucken i stället för att passa den.

Men i motgång utvecklas man som mest och söker vägarna tillbaka till framgång. Är man ständigt i medgång så är det lätt att man blir bekväm. Nästa helg har vi en stor tunering så det är 3 viktiga träningar framför oss i veckan.

98 laget vann båda sina matcher i helgen med 5-3 och 7-5, så det var ombytta roller sett till förra helgen. Starkt jobbat, det bjöds på väldigt många fina mål och ett härligt anfallsspel. Jag hade inför helgen ändrat lite i kedjorna och vi fick tillbaka de 2 spelarna som saknades sist. Detta skapade med harmoni och ett starkare lag. Även här spenderade vi väldigt mycket tid i utvisningsbåset, nästan halva matchen.

Nu ska jag i väg till rinken och spela min andra lig match med "Rebels" i vuxen serien!