Sunday, April 12, 2009

Boston U!

I går kväll var jag på Frozen Four finalen och Boston vann som väntat, men vilken final det vart.
Med 4 minuter kvar av matchen leder Miami med 3-1 och det känns tryggt. Med 1 minut kvar gör Boston 2-3 med målvakten på bänken och 6 mot 5. Med 7 sekunder kvar gör Boston 3-3 fortfarande med 6 mot 5. Matchen går till sudden death där Boston avgör efter ca 15 minuter.
Detta vara Miamis första final någonsin under deras 30 år och på vilket snöpligt sätt dom förlorar den.

I dag är det träning med Washington All Stars och jag ska strax för mig redo att åka. Ska bli kul då det är första träningen.

William hade en grym lösning på mina yrsel problem. Han trodde att det var efterssom jag hade slutat snusa och nikotinet gick ur kroppen. Detta skulle leda till att kroppen saknar nikotin och blir snurrig. Så jag testade en snus och faktiskt gick det bort lite.
Jag ska fråga doktorn om detta kan stämma.

Vi ses senare!
Fredrik Nygren

1 comment:

Bobby said...

William är klok. Googlar man sluta snusa + yrsel får man många träffar. Verkar bli bättre av att dricka mycket vatten, äta vitaminer och motionera.

Lycka till och kör hårt!!

Diverse kommentarer:

Många snusare försöker sluta tvärt, men efter ett till två dygn när nikotinet gått ur kroppen kan de tycka att de går rakt in i väggen. Utom att de känner sig deppiga upplever de en fysisk kris med influensaliknande symtom, yrsel och huvudvärk.

Yrseln och nu även huvudvärk har jag kvar. Läste att yrseln beror på att hjärtat under snus-påverkan arbetar hårdare för att pumpa blod till kroppen. När bloydtrycket ite längre är lika höt utan snus har kroppen ännu inte lärt sig att sakta ner, så det blir för hårt pump i hjärtat och då blir man yr.
Ska visst vara vanligt bland snus-slutare, men inte alls trevligt.

Kroppen återhämtar sig
När du slutar snusa går blodtrycket ner och blodcirkulationen förbättras. Fingrar och fötter får tillbaka värmen. Hjärtat behöver inte längre jobba så hårt. Risken för potensproblem, åldersdiabetes och flera andra sjukdomar minskar för varje dag som du avstår från att snusa. Samtidigt får du friskare tandkött, vitare tänder och fräschare andedräkt.

Abstinens kan yttra sig på flera sätt
Hjärtklappning, sömnlöshet, yrsel, huvudvärk, svettningar, trötthet, ilska, gråtmildhet och ökad aptit är inte ovanligt. En del känner sig rastlösa och har svårt att koncentrera sig. Andra upplever sorg och saknad. Håll ut! Besvären går över efter några veckor. Nikotinhjälpmedel eller Zyban kan hjälpa dig att hålla besvären i schack. Drick mycket vatten, rör på dig och ät regelbundna måltider, det hjälper.

För både rökare och snusare som vill sluta gäller det att dricka mycket vatten, att äta regelbundet och att motionerna mer än vanligt. Det håller stressen i schack.