Tuesday, June 29, 2010

NHL Draft 2010!

I dag vill jag säga grattis till Patrick Cehlin och Andreas Dahlström som i helgen vart draftade av Nashville respektive Anaheim. Jag är oerhört stolt och glad för dessa 2 spelare som jag för första gången stiftade bekantskap med 2002 när de var 11 år gamla, då var jag lärling och assisterande tränare för Flemingsbergs Team 91 där båda dessa spelare spelade. Det var redan på den tiden väldigt duktiga och Dala spelade center med Cillen brevid sig på högerkanten.

De tränade nästan varje dag och det var teknik träning som gällde för hela slanten, de jobbade väldigt hårt och i dag kan dom vara nöjda med allt det hårda jobb dom har lagt ner för att komma hit. Roger Dahlström som var huvudtränare på den tiden har gjort ett fantastiskt arbete med att lära ut teknik till dessa spelare. Med sig på resan hade han även Jonas Ornby och jag själv fick vara med under 2 lärorika säsonger. Cillen hade vid en ålder på 14-15 år börjat tröttna på all teknik träning som han hade tränat varje dag sen han var 7 år, men i dag känns det nog rätt bra trots allt.

Det är verkligen fantastiskt att en liten förening som Flemingsberg med ca: 150 spelare kan ta fram 2 stycken så pass duktiga hockeyspelare i en och samma årskull som dessutom blir draftade samma år.

Fram med små klubbarna i ljuset som fostrar alla dessa fantastiska hockeyspelare och låt inte bara stor klubbarna ta åt sig äran. På detta sätt kan vi öka intresset och bredden i hockey Sverige, man behöver inte spela i "stor klubbarna" förens BJ. Låt spelarna stanna i sina mindre klubbar tills dom är klara med u16. Där får de möjlighet till att träna och spela hur mycket som helst och det är det som gör dom bra.

Fredrik Nygren!

No comments: