Saturday, November 7, 2009

Självförtroende!

Nu sitter jag på hotellet efter 2st matcher med 97 laget. Först mötte vi ryssarna som var riktigt duktiga och spelade den Total Hockey som många coacher inklusive mig själv vill att lagen skall spela, ett annat ord är även Flow Hockey. Där den individuella skickligheten styr lagets spel och förmåga att spela ut motståndet. Dessa lag dumpar aldrig pucken utan kontrolerar den under hela matchen och lånar inte ut den så ofta. Dessa spelare använder även sin teknik på rätt sätt och vinner de flesta 1-1 situationer. Några gånger fick vi dock låna pucken och lyckades även göra 2 snabba mål och ledde med 2-0. Då bytte de målvakt och kom tillbaka i matchen.

Efter 2 perioder ledde dom med 4-3 och matchen slutade sedan 6-3. Jag var ändå nöjd med vissa delar av matchen och det var kul att få se hur bra vi kan bli om vi fortsätter jobba otroligt hårt och målmedvetet, både som lag och individ.

Sedan mötte vi Chicago Young Americans, som hade ett par riktigt stora spelare som skrämde oss fullständigt. Så ängsligt och dåligt som vi spelade i första perioden har vi inte gjort under hela säsongen. Vi låg därför under med 3-0, i andra ändrade jag lite i kedjorna och fick lite effekt men vi gjorde ändå varsitt mål så då stod det 4-1. I 3e så släppte nerverna och rädslan försvann och vi vinner den perioden med 2-0 och är även nära att kvittera, men förlorar med 4-3.

Efter matchen pratar jag med spelarna och frågar vad deras känsla är deras 3 första byten i matchen? Rädsla, oro, nervositet och skräck. Dessa känslor är alltså omringade av spelarna och deras huvuden när de ska ut och spela hockey mot ett större lag. Då är det inte så konstigt att vi inte är i deras zon i första perioden. Samtidigt frågar jag hur dom känner sig efter vårat 3e mål i matchen, och då är det känslor som, Energi, vilja, mod och postivitet. Självklart är det lätttare att prestera med dessa känslor i kroppen. Nu gäller det bara att hitta dessa känslor innan matchen och inte i 3e perioden. För att man ska lyckas vända detta negativa under en match till något positivt så krävs det ofta en individuell prestation och när resten av laget ser detta så får de även mer mod tillbaka i kroppen och kan börja prestera bättre.

I morgon möter vi 2 minst lika bra lag i Mid Fairfield och Detroit Victory Honda!