Monday, November 17, 2008

True or false!


Så nu är veckan och helgen till ända!
Jag skrev inget igår då varken tid eller energi fanns för att ge er ett bra inlägg.

Var som sagt I NJ i helgen med båda lagen och jag Camilla, Alex och Ella åkte 8 i lördags morse. Efter en 4 timmar lång bilfärd med mig bakom ratten var vi äntligen framme. In check på hotellet och sen iväg till första matchen med 97orna, vi spelade stundtals riktigt bra hockey men blandade tyvärr för mycket med mindre bra så med 3 minuter kvar låg vi under med 2-1, men detta är the comeback kids och så även denna dag. 2-1 blev på 3 minuter 2-3 och vi vann.

96orna var redo efter på samma rink och vi fick en mardrömsstart mot ett lag som vi måste vinna mot! 1-0 efter 2 minuter, men det ändrarde vi snabbt och körde över NJ Devils youth med 8-1. Kul match med fina mål!

På kvällen var det dags att se min första borta match i NHL då caps spelade mot Devils, en jämn och målrik historia som avgjordes på straffar 5-5 efter full tid. Nicklas hade 5 poäng i denna match men varken han eller Micke var bra nog att få lägga straffar enligt coachen. Så Ovechkin och Kozlov missar sina, sen är det då dags för den 3e och då stoppar han in en brunker i Gordon som borrar ner huvudet och rusar mot mål, en lätt pokecheck från målvakten och Devils vinner.

Sen gick vi ner till spelarna och pratade lite med Nicke och Micke efter matchen, 2 spelare från 96orna fick följa med ner och ville så klart ha ett kort på dagens poängkung.

Sen tillbaks till hotellet och lite tomt prat med Andre och några föräldrar innan kudden fick komma till användning.

Det finns många falska människor i denna hockeyvärld och det märker man efter varje match som är den 7e avgörande Stanley Cup finalen i mångas ögon.
Det är då man kan sakna sina riktiga vänner, men tack och lov så finns det trevligt folk här också.

I morse var det då dags för retur möten för båda lagen och 97orna var först ut, Andre sammanfattade den första perioden bra i periodpaus och sa "Hur många får ser ni som hoppar över staketen?" Killarna var då kvar i sängen och låg under med 3-0 efter första perioden. Efter en målös andraperiod så startade vi 3e bra med ett tidigt mål, men fick tyvärr 4-1 emot oss lika snabbt. Men sen gjorde vi 2 snabba till och var bara under med ett. Men då drar vi tyvärr på oss en onödig utvisning och istället för 4-4 så gör dom 5-3. Nattmössan på och tacka motståndet för deras grymma energi i första när vi räknade fåren.
Andre var the bad guy i omklädningsrummet och skällde ut dom rejält så då fick jag prata mer sansat och innehållsrikt.

96orna ville dock vinna idag igen och spelade hyfsat men inte grymt! Vann dock med 4-1 och matchen kändes aldrig jämn.

Sen 4a timmar hem igen och jag sov hela vägen med min Ipod i öronen.

Kvällen tillbringades i Mickes hus med en god köttbit och potaisgratäng, med äpple paj till efterrätt. Skönt med en svensk kväll i en annars väldigt amerikansk värld!

Good people are honest and true, bad people are false!
Fredrik Nygren

4 comments:

Dad said...

Grattis till framgångarna. Det kommer säkert att bli intensivt när du kommer hem. Vill gärna se dig hemma på Björkvik, hälsar
Dad

Fredrik Nygren said...

Ja kommer!!

Thomas Ahlerup said...

Jag skall försöka anpasa planerna så att jag kan komma förbi och hälsa på någongång under veckan när du inte har away games i Jan. Vi kan ju höras när du är hemma i Scwiiiden.

Anonymous said...

Hittade två citat på detta tema:

Ignis aurum probat - "Eld testar guld"

och

Per ardua ad astra - "Genom Svårigheter mot stjärnorna" ( RoyalAirForce motto)

Jag är helt säker på att du kommer bli en stor tränare inom Svensk och Internationell ishockey. Du har ett tränarämne inom dig som är gjort av guld och kommer ta dig till stjärnorna men resan dit kan ibland vara tuff. Det är dock svårigheterna som får dig att växa som tränare och människa och kunna hantera motgångar.

Och avslutningsvis kom ihåg att Tomma tunnor skramlar mest ;)