Saturday, December 12, 2009

Lagspelare?

I går kväll var det en stor match i HS hockeyn. WJ vs Churchill inför ca:400 åskådare, i en liten hall skapar detta ett enormt tryck och våra fans var som vanligt väldigt många och högljuda. I dag hade det även letat sig dit poliser.

Själva matchen var jämn i första perioden och det stod 0-0 efter första och vi stod upp bra mot ett bättre lag. Men i andra fick de hål på oss och lyckades göra 1-0 och 2-0 inom loppet av 6 minuter. Sen rasa det för våran del och i 3e rullade vi runt på alla 18 spelare och alla fick spela nybörjare som mer duktig spelare. Detta ledde till att det till slut blev 10-0 i matchen.

Jag hade ett antal dispyter med de så kallade "stjärnorna" i laget som tror att dom är bättre än vad dom är och försöker bossa över allt och alla. Därför vart dom bänkade och andra spelare fick chansen som inte gjorde det sämre. Om man är en av de bättre i laget ska man i mina ögon vara en förebild och en ledare som visar vägen för de andra spelarna. Men i detta lag är det tvärtom, då glider man runt och vinkar till publiken och börjar grina när man blir bänkad.

High School Hockey i detta område är inte riktigt vad jag är van vid och det tar alldelles för mycket energi från mig och min assisterande coach Peter. Vi pratade om detta i går och kom fram till att vi gjorde detta som en rolig grej för att försöka lära ungdomar att spela ishockey som inte har kommit så långt i sin utveckling som vi är vana vid. Men det är helt tvärtom, och de flesta vet mer än båda oss tillsammans, även om dom aldrig skulle platsa i ett AAA lag eller bara har spelat hokey i ett par år.

Jag sa åt de "mindre bra" spelarna eller nybörjarna som dom också är att dom skulle vara stolta för att dom inte gjorde det sämre än de spelare som har spelat hockey i flera år. De visade även mer hjärta än dessa spelare och har därför större chans att komma längre i sin hockey.

Nedan kan ni se ett klipp från matchen som en av de skadade spelarna filmade.

I dag är det matcher mot Mid Fairfield med Team Maryland!
Fredrik Nygren

No comments: