Monday, July 26, 2010

Hockey Camp!

En trött men glad Fredrik har precis kommit hem efter en lång dag i ishallen och en första dag på årets sommar camp. Med 2 olika grupper där den yngre består av 96-97 och 98or från hela Stockholm och en äldre grupp med ett flertal av spelare från SDE Hockey, Haninge Hockey och Djurgårdens IF. 2 riktigt roliga och intressanta grupper där det finns många väldigt duktiga hockeyspelare.


Under de första ispassen jobbade jag och Raffe mycket med grunder och att få upp blicken på spelarna och att hitta en bra puck kontroll. Med på passen var Michael Nylander som även gav spelarna lite feeback. Under de andra passen så fick vi besök av Patrick Cehlin, Gabriel Landeskog, Nils Bäckström och John Norman. De körde i full utrustning och det var riktigt kul och motiverande för de andra spelarna att se dessa proffs i full aktion.


Under andra passen jobbade vi med övningar där spelarna var tvungna att jobba mer med huvudet då det vart många saker att hålla reda på samtidigt. Här var jag ganska besviken på deras insats då många hade svårt med dessa moment, men det vart bättre och det är trots allt bara första dagen. Men jag och Raffe valde att ställa väldigt höga krav med tanke på att många av dessa spelare skall representera Stockholm i TV pucken.

Senare under dagen vart det matcher där vi bjöds på mycket underhållning och många snygga mål.

Jag är nöjd med dagen och längtar redan tills i morgon,
Fredrik Nygren

No comments: