Tuesday, February 16, 2010

Heta Kalla!


Så då var äntligen Sveriges första OS guld och även medalj bärgat i OS 2010 och det vart Charlotte Kalla som vann 10km längd efter ett imponerande lopp. Hon har så mycket energi och ett oerhört glatt humör denna tjej, så det får en tänka på Carolina Kluft. En annan rolig händelse i dagens OS var ju att Damkronorna slog Slovakien, jag hade tänkt att titta på matchen men amerikansk tv ville hellre visa konståkning i 4 timmar.

Så i stället vart det SVT Play som dock inte kunde visa matchen heller på grund av rättighetsskäl i utlandet. Så jag bestämde mig för att börja titta på serien Mästarnas Mästare, och vilket härligt program det var. Svenska gamla folkhjältar som tävlar i lite udda grenar, men som fortfarande har sina vinnarskallar kvar. Duellen och kampen som ständigt finns mellan Sjöberg och Holm är ju också helt underbar. Sjöberg som den tuffe och hårde rebellen och Holm som den lille snälle och försiktige skolpojken. Det ska bli kul att se upplösningen av denna serie.

Annars en rätt lugn dag som dock började med en timmes skridskoträning för 3 spelare från 97 laget. Vi jobbade i stort sätt med överstegsåkning och ytterskär hela passet, en av lagets bästa skridskoåkare var med på passet men även han hade svårt med vissa övningar. Så det var nyttigt att se att alla kan bli bättre.

Ska bli grymt roligt att följa herrarnas hockey tunering i OS, det är så underhållande med alla klipp, intervjuer och skriverier på alla nyhetssidor. Det kan bli ett riktigt krig där ute på isen. Jag såg en riktigt bra dokumentär i dag också som hette "Sid the kid and Alex the great" som handlade om deras karriär så här långt, men även om rivaliteten innan OS. Alla här förväntar sig ju att finalen blir mellan Kanada och Ryssland. Även många amerikaner håller på Kanada och det förvånar mig mycket. Det är som att vi i Sverige skulle hålla på Norge eller Danmark för vårat eget landslag. Ja det finns väl några knäppgökar som gör det också.

Sov gott, så hörs vi i morgon igen!
Fredrik Nygren

No comments: