Tuesday, December 2, 2008

From my mind!


Det är snart jul och då kommer jag hem!
Jag trivs bra här men det ska bli kul att få träffa sin familj och vänner igen.

Jag njuter av mitt liv och tystnaden gör mig stark, jag blir dämpad och sval. Jag kopplar bort mycket och hoppas att jag klarar mig.
Min framtid vet jag inte mycket om i dag, men jag vet vad jag vill och jobbar för det varje dag. I bland vill jag slå mig till ro och stanna någonstans, men jag vill ändå inte köra fast.

Jag vet inte om jag stannar här eller nöjer mig med ett år, som det känns i dag vill jag stanna längre. Det jag var rädd för att tänka innan jag kom har blivit en verklighet. Jag är tacksam för alla som ville mig gott och sa att jag skulle åka, ni betyder mycket!

Jag älskar mitt jobb för jag får göra något som jag mår bra av att göra, något som fortfarande inte riktigt känns som ett jobb utan mer som en möjlighet att få hjälpa andra människor att utvecklas i något de älskar att göra.
Hockeyn har blivit den del i mitt liv som tar störst plats!

Det finns mycket falskhet i denna värld och den kommer när människor inser att de står sig själva närmast och det är förståeligt. Man lever bara ett liv och i detta liv vill man sig själv och sina närmaste det bästa. Men det är viktigt att man är öppen och rak och kan ta åt sig av andra människor.

I bland önskar jag att det var närmare än 12 timmar mellan Sverige och USA, för då skulle jag kunna leva båda mina liv på något sätt. Jag har svårt att släppa saker, men när tiden får ha sin gång så brukar det släppa. Saker som jag var orolig och nervös för att släppa hemma har jag kopplat bort så mycket det går.
Det skulle ta för mycket energi att grubbla över det!

Människor som jag saknar finns fortfarande där och jag tänker på dom dagligen men jag vet var dom finns och att jag en dag får se dom igen.

Jag vill utvecklas och bli bättre på det jag gör varje dag. Men så enkelt är det inte att man märker varje gång man utvecklas eller blir bättre på någonting. Det tar tid och jag utvecklas varje dag både som person och tränare. Jag gör misstag som alla människor och det är nog då man lär sig mest, då vet man att det vart fel och man vill inte göra om det.

Samma sak med drömmar.
Man går och drömmer och önskar en sak väldigt mycket, men när den väl kommer så njuter man inte lika mycket som trodde. Visst blir man glad och lycklig, men det är svårt att hitta den exakta tidpunkten då man ska njuta av det som mest. Jag tror detta är bra, för stannar man och nöjer sig med detta så kör man fast. Då har man i stället en ny dröm som man strävar efter. Långt i från alla drömmar går i uppfyllelse, men det är viktigt att kämpa och sträva efter dessa. Då behåller man hoppet, och hoppet är mycket viktigt!

Kärleken är något vackert och när den kommer blir man lycklig och svag. I bland är den svårare och i bland lättare. Den förblindar oss med dess kraft och vi glömmer verkligheten för ett tag. Då kan det vara svårt att välja väg, men det som gör oss lyckliga borde få leva vidare. Vissa stunder i livet känner man mer eller mindre kärlek och man vet aldrig när den kommer.

Pengar är något annat som förblindar oss och alla drömmer att dom hade mer än dom har. Vissa har oändligt och vissa har inget alls, det är en otrolig orättvisa. Men något som är svårt att göra någonting åt. Alla människor lever och borde få samma möjligheter från början, men jag klandrar varken rik eller fattig.
Skillnaden är vanor, har man mer pengar så gör man av med mer.

Det ska tas många beslut i livet och vilket man än väljer så brukar det lösa sig i slutändan. Det mesta som händer oss verkar ha ett syfte, eller så formar vi det till ett syfte.

Hade aldrig min gamla vän övertalat mig att börja spela hockey när jag var 8 år så hade jag aldrig suttit här i dag. Eller hade mina föräldrar aldrig träffats så skulle jag inte finnas till. Skulle min svenska lärare i mellanstadiet aldrig ha lärt mig att skriva dikter så skulle jag troligen inte skriva i min blogg i dag.

Varje individ har ett eget liv med egna drömmar och inget vet vad som föds med varje ny människa, men vi påverkas otroligt mycket av vår omgivning.

Tack för i kväll!
Fredrik Nygren

4 comments:

Anonymous said...

Mycket bra skrivet !!!

Anonymous said...

Fredde, Jag är jättestolt över dig, att du är så modig och delar med dig av dina tankar. Mycket fint skrivet. Älskar dig

Anonymous said...

Grymt bra skrivet. Jag blev tårögd. Lika klok som Dr Phil fast yngre och snyggare!
Bra bild dessutom!
Saknar dig!
Kram

Anonymous said...

Bra skrivet Fredde.. Jag tycker du borde dela med dig av dina kloka tankar oftare! ;) Kram