Wednesday, December 31, 2008

Fredrik Nygrens årskrönika!


Jag tycker att jag har vuxit som både människa och tränare under året som har gått. Jag har även vågat tagit nya steg ut i livet och valt vägar som inte alltid varit raka och behagliga. Jag har fattat många svåra beslut men som jag inte har ångrat i efterhand. Jag har träffat många nya människor som jag kanske aldrig hade träffat annars. Människor som både gett och tagit energi av mig och någon enstaka både och.

Som människa har 2008 förändrat mitt liv för alltid och jag ser på saker med nya synsätt och tankar. Jag har märkt att tiden rinner på fort och insett att det är viktigt att leva livet varje dag och försöka njuta av det.

Jag har även märkt att framtiden aldrig går att förutse och att varje val kan ändra den från dag till dag. Ensamma dagar har jag tänkt tankar som jag senare har förvånats över, men som jag har förståelse för. Jag har lärt mig att uppskatta saker mer än tidigare och jag inser att jag är väldigt lyckligt lottad. Lyckligt lottad för att jag får jobba med något som jag älskar att göra och för att jag får träffa människor som vill mig väl.

Jag har även försökt bli en mer lyssnande person som hör vad folk säger och om jag kan försökt att hjälpa dom.

Många drömmar har kommit i uppfyllelse under året och jag har nog inte insett det för ens nu. Dessa drömmar betyder mycket och jag skapar därför nya.

Hockeymässigt har året också varit bra och nyttigt för mig.
Jag har fått träna underbara människor och duktiga lag som jag har ansvar för att utveckla. Folk som lyssnar till mig och litar på mina ord och dessa individer har jag en skyldighet till att hjälpa dem och vara ärlig. En utmaning som stärker mig både i mitt jobb och privatliv.

Året började redan i Göteborg med Stockans 94or där vi gjorde bra i från oss.
Jag trivdes bra i Stocksund både med spelare från 7 åringar till 17 åringar, andra tränare, ledare, och alla runt omkring. Det kändes som ett extra hem och jag hade 2 grymma år där. Därför var det ett svårt beslut att fatta när Nyllet ringde och bad mig packa väskorna till ett främmande land. Ett ångenstfyllt beslut kändes ändå rätt till slut. I dag är jag mycket glad att jag fattade detta beslut och ångrar mig inte alls.

I USA har jag utvecklats som tränare och lärt mig att se saker ur nya perspektiv. Fått en inblick i ur Amerikaner ser på hockey och utveckling. Detta skiljer sig på många sätt med vårt svenska sätt, både positiva och negativa saker i mina ögon.

Många duktiga hockeyspelare som jag försöker ge lite nya infallsvinklar och egenskaper som kan hjälpa dom.

Nu blickar jag framåt mot ett nytt år som jag hoppas blir ännu bättre än det gångna!

Gott nytt år allesammans!
Fredrik Nygren

2 comments:

Thomas said...

Gott Nytt År fredde, kul att du trivs med livet och känner att du utvecklas. Din litterära ådra är imponerande, Winnerbäck kanske skall ringa dig när inspirationen tryter.....Rutan hälsar :-)

tärnan said...

Tjaa fredde grattis på födelsedagen !
förresten kul att du kom hem till sverige och hälsade på :D:D