Tuesday, June 9, 2009

Humlan och Tumba 95!

I dag var jag och hälsade på Tumbas Team 95 träning där min vän Christopher (Humlan) är tränare. Han tog över laget i vintras och de ryckte upp sig en hel del efter det men lyckades dock inte gå upp till Div.1, då man förlorade kvalet mot Södertälje SK.

I dag hade de fys i Tumbas ishus, där man har lagt en betong platta i stället för isen. Detta är ett perfekt underlag för fys träning och vilka möjligheter det fanns. Planen var uppdelad i 3 delar med 2 landhockey planer och en styrketränings zon, med mycket bra redskap som: Balansbrädor, häckar, medicinbollar, skivstänger, däck mm.

Vi gjorde 7 stationer med cirkelträning och spelarna som var bland de mest otränade hockeyspelarna jag har sett i denna ålder jobbade på så gott de kunde. De svettades, spydde och avbröt träningen på grund av yrsel. Humlan berättade dock att de var ännu mer otränade för ett halvår sen, det hade jag inte velat se.

Efter ett tag lät vi dom spela landhockey i drygt 20 minuter. Sedan vart det intervaller och sedan tillbaks till stationerna.

Det gäller att detta lag fortsätter att träna hårt och målmedvetet för att vinna många matcher i höst. Det verkar dock vara ett glatt gäng med bra sammanhållning som är mycket viktigt i lag idrott.

Det skiljer sig också mycket i storlek mellan Amerikanska och Svenska ishockey ungdomar. Överlag är de amerikanska spelarna lite större och tidigare pubertterade, men det finns så klart både stora och små spelare i båda länderna.

På kvällen vart det en mycket god middag hos mamma, tack för det!

Love,
Fredrik Nygren

No comments: