Sunday, November 6, 2011

Höstmörker!

Om Nordic Youth Trophy var en flipp så blev Folke Filbyter en riktig flopp för Team 97! Hockey avgörs mycket på små marginaler och när vi på lördag kväll vid vinst skulle få spela semifinal på söndagen så kändes en 12e plats rätt avlägsen. Men förlust vart det och istället för att åka hem och vila på hotellet så får vi med 10 minuters paus spela en match till direkt efter. Förlust igen och självförtroende som en mulåsna. I morse vart det en tredje förlust på rad och nu är det blåställ på för både spelare och ledare som gäller.

Team 96 åkte också på en förlust i helgen med en stukad backuppsättning där 5 backar saknades. En av dem har även brutit armen under svenska Hockeyförbundets utvecklingscamp i helgen.

U16 är en väldigt söndertryckt säsong så här långt med TV pucken, landslagsläger och all hockeygymnasium hysteri som råder, där många spelare åker land och rike runt för att få en plats i ett hockeygymnasium. Men man bör nog tänka efter en gång extra som barn och förälder innan man bestämmer sig för att flytta hemifrån vid 16 års ålder och framförallt om man ska bo 50 mil hemifrån. Det är ingen lätt uppgift.

Nej usch vilken mörk helg det blev, en dag kanske det ljusnar igen. Men så länge måste jag hitta sätt att koppla bort hockeyn på min lediga tid och på nätterna. Någon som har ett tips eller två?

På återseende,
Fredrik Nygren

1 comment:

Anonymous said...

Testa att lyssna på ett "sommarprogram" från -08 med Raymond Ahlgren. Streama eller ladda ner från sr.se : http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2071&artikel=2123361

Håkan Z