Thursday, March 19, 2009

Clinic dag 2!


I dag hade vi vårt andra pass på våran Clinic och det gick lika bra som det första!

Det är alltid kul med en ny grupp spelare som skall utvecklas och bli bättre, många gånger ger en ny form av träning snabba resultat och för dessa spelare är de flesta övningar nya.

Så det ska bli väldigt intressant att se hur många som har gjort framsteg efter 5 veckor.


Yngre gruppen var först och vi jobbade med lite teknik och passningar som uppvärming för att sedan jobba vidare med skridskoåkning som i dag bestod av inneskär och ytterskär. Efter detta jobbade jag och Christian på varsin sida. Christian fortsatte med passningar och jag jobba med en kombinations övning där det gällde att vara vaken och tänka mycket. Passningar, skott, teknik och skridskor bestod den av.


Vi avslutade träningen med 10 minuters smålagsspel.


Äldre gruppen hade samma upplägg på sin träning men fick det lite svårare på smålagsspelet då de bara fick använda backhand passningar.


Många tränare i USA väljer att förbjuda backhand på träningar och matcher då spelarana inte är tillräckligt duktiga på detta. Jag tycker tvärtom, träna mer på detta så dom blir bättre i stället för att hindra deras utveckling, våga misslyckas för att lyckas.


Det är kul med hockey och det är kul att ha egna camper och clinics!


Sov Gott!

Fredrik Nygren

2 comments:

Anonymous said...

Snälla farbror fred kan du komma hem till oss någon gång? Och då ska vi göra pussel och äta mat och vad som helst (och glass säger Nadja). Vi ska också måla och rita och klippa ut det vi har ritat. Och sen ska vi gå ut och leka några roliga lekar. Och vi ska också leka kurragömma. Och vi ska också leka katten och musen. Och sen ska vi gå in och det sista vi ska göra det är att lägga några pengar i våra spargrisar. Kram och puss från Robert, Nadja och Leiah.
/Dikterat av Leiah

Anonymous said...

Jag kommer snart!
Kan ni skicka lite fina bilder?

Kramar
Fred