Tuesday, January 6, 2009

Silver!


I dag har det varit en lugn dag fram till 7.30 Amerikansk tid.
Det var då Sverige skulle ta revancsh på Kanada sedan förra årets snöpliga förlust i sudden death.

Men redan efter 2 minuter kände man att det nog inte skulle gå vägen i dag. Med 20.000 tokiga kanadensare i ryggen så vart Kanada väldigt svårslagna.
De lyckades även med sin taktik att få Sverige ur balans genom att köra över den svenska målvakten Markström 4 gånger.

Det var en snöplig förlust men den kändes ändå rättvis.
Jag är ändå stolt över att vara svensk och en del av den hockeykultur som växer fram bland våra svenska barn och ungdomar.

Den kanadensiska kommentatorn sa efter matchen att Sverige hade börjat träna mer teknik igen efter ett par år med system och det lönar sig att gå tillbaka med mer teknik träning. Även innan matchen sa dom att sveriges teknik är deras starkaste vapen. Efter matchen sa dom att Kanada var bäst på att fostra spelare och jag håller med till viss del om man jämför med USA och Ryssland. Efterssom där är befolkningen så mycket större än Sveriges och Finlands. Bara i Quebec bor det lika många människor som i Sverige. Därför är det enligt mig mycket imponerande av Sverige att komma på en 2a plats i världen.

USA är en liten besvikelse men som kommentatorn sa så lönar det sig att träna teknik i stället för system och är det något amerikanarna är bra på så är det att lära ut system i unga år. Därför är jag väldigt glad och stolt att Sverige som är kännt för styrspel och defensiv hockey, går in i tuneringen och inte visar ett ända tecken på att ställa upp och styra. Utan checkar hårt och spelar en väldigt underhållande och intensiv ishockey. Skulle även vilja se mer av detta på A lags nivå.

Ett Svenskt J20 lag med mycket talang har gjort ett bra VM trots final förlusten.

Även skönt med en DIF seger i dag, 6-2 mot Luleå borta ger nytt hopp!

Nu är det dags för sängen för min del.

Heja Sverige!
Fredrik Nygren

No comments: