Saturday, March 5, 2011

Genrep 96!


I morse gick bilarna från Täby till Linköping med THC Team 96 spelare i säterna. En träningsmatch mot ett enligt många väldigt duktigt Linköping HC väntade och vi var väldigt laddade och förväntansfulla. Hur var vår form inför kommande slutspel och hur hade ett par dagar skidåkning för många påverkat laget och spelet. Frågorna var många som skulle besvaras med en 3x20 match i siktet. Linköping hade för första gången kunnat samla i hop ett riktigt bra lag enligt dom själva och i denna match saknade de endast 2-3st spelare av de bästa, men även vi saknade 2st toppspelare som var skadade och sjuka.

Vi bestämde ju oss redan Måndag den 17e Januari att vi skulle gå in i en 3 veckors lång "mördarträning" som skulle bryta ner spelarna ordentligt. Måndag den 7e Februari så lättade vi upp på träning och ville då se en effekt på vårt lilla experiment lagom till slutspelet började. På Tisdag börjar Slutspelet och redan i dag fick vi se resultat på vår tunga träning. Vi gjorde en riktigt bra match och vann med 4-0 mot LHC som bjöd på riktigt bra motstånd i den första perioden då matchen stod och vägde i 18 minuter innan vi gjorde både 1-0 och 2-0 innan periodvilan. Med den ledningen så stärktes vårt självförtroende och vi kom ut riktigt starka i andra perioden och tog över ordentligt. Det visar även skotten som vi vann med 15-7 och perioden med 1-0. I tredje perioden så försvarade vi ledningen och vann även den perioden med 1-0. Så slutresultatet blev 4-0 och skotten 34-19.

Vi tackar Linköping för att vi fick komma och spela en nyttig träningsmatch mot ett riktigt duktigt lag. Även om de i dag inte hade en av sina bättre matcher så vet jag att de är starkare än de visade i dag och nästa gång vi möts så blir det nog inte lika lätt.

Viktiga lärdomar för oss finns fortfarande att ta med och vi är långt i från nöjda med detta. Tvärtom så ska detta bara stärka oss och inse att vi kan bli ännu bättre och spela ännu aggressivare än vad vi gjorde i dag. På Tisdag drar allvaret i gång och då är det vinna eller försvinna som gäller så fort domaren släpper pucken.

I morgon spelar Team 97 sitt genrep mot Nacka!

Fredrik Nygren

1 comment:

Anonymous said...

Täby gjorde en bra match fast kom ihåg att vissa lag testar andra spelare på dessa matcher medans Täby alltid kör topp. Vem som vinner i slutet får vi se.