Monday, March 7, 2011

Alla vägar bär till Rom!

Ett inlägg som jag har velat skriva länge och ett tema som berör många. Jag ska inte göra det så utdraget och långt men budskapet ska vara tydligt och riktat till individer som tycker att hockey är tråkigt för att de aldrig får chansen i Div.1 eller inte blir uppmärksammade på TV-Pucks uttagningar.

För i dag kom det som hela 96 kullen i Stockholm har väntat på, den första uttagningen av spelare till det som till slut ska bli 2st TV-Puckslag i Stockholm. Jag är oerhört stolt och glad över de tio spelare som kom med från Täby HC team 96. Ett stort grattis till er, från mitt hjärta. Samtidigt som jag gläds oerhört mycket med dem så blir jag vemodig och ledsen när jag tänker på de som i mina ögon också borde fått chansen. Men precis som rubriken så hoppas jag för deras skull att de inser att det faktiskt är sanningen i allra högsta grad.

Säsongen 98/99 spelar en 20 årig Johan Franzén i Div 3 klubben Boro/Vetlanda. Div.3 i all ära men kom igen nu, jag skulle utan några problem platsa i Div.3 med en veckas träning i benen. Div.3 är en väldigt låg nivå för en 20 åring och vem skulle då kunna tro att denna 20 åring 6 år senare spelar 80 matcher i ett av NHLs bästa lag? Johan har haft en makalös resa och visat att vägen till toppen går via otroligt hårt arbete och en vilja av stål. Det är inte så svårt att förstå varför han kallas "The Mule" när man ser en match med Johan. En otrolig 2 vägsspelare som gör allt för sitt lag. Johans lagkamrat i Detroit Thomas Holmström spelade med Boden i Div.1 säsongen 93-94, säsongen 96/97 spelar Thomas 47 matcher i NHL med Detroit.


Johan och Thomas är bara två av flera exempel på spelare som har vandrat andra vägar än de spikraka mot toppen.

Ett råd till er som inte kom med på dagens uttagning. Ta det som en tändväska och visa hela hockey Stockholm varför just ni skulle vara med. Var en grym lagspelare som sliter i varenda situation, sätt upp mål och kriga för dom varje dag. En dag når ni toppen om ni bara vill och då har ni bevisat för er själva och alla andra att just ni skulle varit med på en uttagning som skedde när ni var 15 år gamla. Ni spelar ishockey för att ni älskar det mest av allt och låt saker som detta få er att älska ishockeyn ännu mer.

Denna uttagning har skett av individer som har valt spelare som de har fastnat för och ni var inte en av dem just nu. Det måste man respektera då dessa personer har fått detta uppdrag och alla människor tycker och tänker olika. Det hade garanterat sätt annorlunda ut om någon annan tagit ut 68st spelare. Ingen skulle plocka exakt samma spelare och i någon annans ögon så hade ni kanske varit där. Så fortsätt att jobba ännu hårdare redan i morgon på er träning eller match.

För er som kom med på denna uttagning så ska ni vara glada och stolta för att ni har gjort något riktigt bra. Se det som en morot som motiverar er ännu mer i er långa resa som ishockeyspelare och var ödmjuka och trevliga mot era lagkamrater som har gett er utmaningar på träningar och matcher varje dag. Gretzky tackade alltid laget för att han insåg att utan sina lagkamrater så hade han aldrig gjort så mycket poäng.

Nicklas Bäckström köpte en Ipad till alla sina lagkamrater I Washington Capitals när han fick sin löneförhöjning för att han ville tacka dem av samma anledning. Ödmjukhet tar oss långt här i livet oavsett om vi blir hockeyproffs eller inte.

En vanlig väg mot toppen och elitserien går via Elitklubbars Juniorlag där man blir upplockad och får chansen i A-lagen. Men det är även vanligt att man blir värvad från en av de lägre divisionerna och vandrar uppåt i seriesystemen. Så Tv Pucken, Hockeygymnasium, Pojklandslag osv är inget måste även om det öppnar sig många dörrar dessa vägar. Men vill man verkligen bli hockeyproffs så måste man bestämma sig och jobba för det varje dag och då kan jag lova er att ni kommer att komma någonstans i livet, alla kommer inte till NHL men ni kommer att vara stolta och glada över det ni har uppnåt.

Så på med blåställen och jobba vidare alla hockeyungdomar i Sverige, ni är grymma!
Fredrik Nygren

11 comments:

Bobby said...

Grymt bra skrivet!!
Och sedan tycker jag att de borde ta ut dig som coach snart för Stockholmslaget :)

Bobby said...

Grymt bra skrivet!!
Och sedan tycker jag att de borde ta ut dig som coach snart för Stockholmslaget :)

Anonymous said...

Du är bäst Freddy!!!

Anonymous said...

Helt rätt!
Hockey handlar om att orka göra jobbet varje dag, alltid och ovavsett - det är då man når toppen, inte pga att man är bäst när man är 15.
/ Olle.W

Anonymous said...

Helt rätt!
Hockey handlar om att orka göra jobbet varje dag, alltid och oavsett
- då når man toppen, inte bara för att man är bäst när man är 15.
/Olle.W

Anonymous said...

Mark Owuya gick från att vara petad i Stockholms båda TV-Pucklag till att tre månader senare stå i U17-landslaget. Det går fort i hockey.

Anonymous said...

Väl talat Fredde. Glöm inte att ingen behöver "ledaren du aldrig hade" så mycket som de som just fått ta en motgång bara!
/Micke

Anonymous said...

Go man, Dad

Anonymous said...

Go Fred, du har helt rätt/Dad

Anonymous said...

Tack, du är helt ok. Orden värmde små besvikna hockey-hjärtan. Att inte tappa motivationen och ge upp nu. Samtidigt som vi gläds åt kamrater som blev kallade.

Och grattis till nomineringar och tidningsartiklar, det har både du och Raffe gjort er förtjänta av.

Jessica said...

Fredrik, jag blev riktigt berörd av vad du skrev. Riktigt bra! Bad min medelkille läsa det du skrivit och han blev peppad och ännu mer motiverad till att -"jag ska visa dom".

Måste säga att du verkligen är rätt man på rätt plats!=)
Du har höjt många killar!

Tack,för att du är du!!