Monday, March 28, 2011

Tänkvärt!

Va underbart det är att höra barns kommentarer i bland, som efter Söndagens träning med Team 99. Då fick en spelare född 01 som var med på isen följande fråga av mig: Var det en bra träning? - Nej det var ingen bra träning! Det var en mycket bra träning! Då kan man inte låta bli att le lite extra, det är sånt som göra jobbet som tränare så himla kul och speciellt.


Jag reflekterade även över en intervju med Zlatan på TV4 i går, där han säger följande: Det är upp till klubbarna att lyfta talangerna och se till att ge dem chanser, men det är de själva som bestämmer hur pass bra de ska bli och hur långt de vill nå med sin idrott. Hade inte Malmö FF åkt ner i Superettan så hade jag aldrig fått chansen i A laget efterssom jag inte hade spelat några pojk eller junior landskamper. Tyvärr är sånt alldelles för viktigt för klubbarna och man missar därför alldelles för många duktiga spelare på vägen som kunde blivit riktigt bra.


Detta stämmer även väldigt bra med ishockeyn och det gäller verkligen att bevisa för alla att man kan bli bra med eller utan landskamper i bakfickan.


Fredrik Nygren

1 comment:

mammaxtre said...

Men här har tränarna ett väldigt stort ansvar, också. Tränarna skall se till att spelarna utvecklas. Inspirera dem och förklara varför man blir bänkad och vad man ska göra för att undvika att bänkas.

Tyvärr har jag sett för många matcher med tränare som inte sagt ett enda ord till sina spelare. Ingen cochning, ingen peppning inget djävlaranamma.

En tränare måste ha modet att fronta spelarna. Jag har sett tränare vilka varit enormt konflikträdda. Tränare som varit extremt pressade att ta poäng. Och p.g.a. detta hämmats i sin roll genom att inte klara av att visa vägen.

Det finns så många duktiga grabbar som tränare väljer att inte bekräfta. Ibland behövs det så lite för att lyfta en spelare. För att få en spelare att utvecklas. För att föda glädjen.

Vad roligt att du får feed back av dina spelare och vad bra att du frågade om vad spelaren tyckte om träningen.

Ha en bra dag