Sunday, December 22, 2013

Små ytor!

Nu börjar det närma sig doppardagen, och när jag ikväll frågade spelarna i team 98 vilken som var doppardagen 24e eller 25e? Så svarade alla den 25e i gemensam kör då resan till Kanada bär av. I kväll var lilla julafton då de alla fick sina nya snygga jackor, mössor och tröjor inför resan.

Vi hade även en genomgång inför resan sportsligt och utanför isen. På det sportsliga planet så tog jag upp 3 punkter som är viktiga att ha med sig inför matcherna "over there". Första punkten var spelet på liten rink och vad det betyder för vårt spel samt hur vi måste agera i olika situationer. Nummer två var det fysiska spelet, där vi måste vara beredda på med tacklingsglada lag än här hemma och kunna sätta hårt emot hårt. Den tredje punkten var det mentala spelet, där psykningar och trashtalk är en del av spelet och vi måste vara beredda på kommentarer som "chicken swedes".

På ispasset så spelade vi match med 4 meter smalare rink med hjälp av en plastsarg som används vid knattematcher. Detta ledde till ett oerhört mycket snabbare spel och förstapassen blir väldigt viktig.

Efter 98 träningen så kom 99orna på och då passade vi på att använda sargen åt ett väldigt intensivt och häftigt smålagsspel.

Fredrik Nygren

No comments: