Monday, December 30, 2013

Gretzkys far!

Efter den grymt sköna vinsten mot Niagra så spelade vi igår kvartsfinal mot ett av Nordamerikas bästa lag, Vaughn Kings som är rankade 4 i Kanada.

Det var en av de mest intressanta matcherna i turneringen och läktarna var överfulla. Det var det bästa motstånd vi någonsin spelat emot och redan i första bytet så hade de gjort 0-1. Men vi kom tillbaka och gjorde 1-1 i powerplay.

I första bytet i andra perioden så gör de 2-1. Första bytet är så otroligt viktigt här och det gäller att vara på tå direkt. Men återigen så kvitterar vi i powerplay och denna gång med 30 sekunder kvar av andra perioden. Det gillar de verkligen inte och några föräldrar börjar skrika till våra spelare att spara numret 911 (112) för de kommer att behöva det. De var chockade och gillade inte att ett klubblag från Sverige störde deras "superstars". En av deras spelare är en av de hetaste namnen bland scouterna i hela Nordamerika, han spelade lätt 75% av matchen och gjorde även 3 poäng.

Tredje perioden orkade vi tyvärr inte att kriga emot mer utan förlorade matchen med 4-2. Men vad stolt jag var över killarnas insats. De höll jämnt skägg i två perioder mot ett av världens bästa hockeylag.

AA laget spelade precis kvartsfinal och förlorade med 1-0 efter en riktigt bra match. Vi kvitterade i slutet men fick det återigen bortdömt då domaren inte såg det. Men deras tränare erkände efter att den var inne och även domaren var nu övertygad om att det var mål. Men sånt är livet och vi har gjort två mycket bra insatser i båda turneringarna.

I går kväll var vi på Wayne Gretzkys resturang och vi hade tur, för där dök hans kära pappa upp och minglade glatt med gästerna trots sin höga ålder.