Sunday, December 29, 2013

Go back to Sweden!

I dag var en minst sagt spännande och hektisk dag både på och utanför isen.

Morgon match med AAA och en riktig urladdning, vinst med 9-1 och grymt spel mot Markham Majors. Detta innebar att vi hade chansen att bli 1a i gruppen och gå till kvartsfinal om vi skulle slå favoriterna i gruppen Niagra North Stars och Lampton samtidigt skulle vinna mot Coyotes.

Vi gjorde nog årets match mot ett väldigt duktigt Niagra som var riktigt heta över hela plan. Efter 0-1 i baken så vände vi matchen till ledning med 3-1 efter 2 perioder. Detta gillade dock inte Niagra som började psyka oss och när deras spelare åker förbi vårt bås och skriker "Go back to Sweden you fuckers" så inser vi att de inte gillar att svenskar kommer hit och tvålar dit dem.

De hade dock inte gett upp och kvitterar till 3-3. Men med 5 minuter kvar kommer vårt ledningsmål och med 20 sekunder kvar så sätter vi 5-3 i tom kasse.

En helt fantastiskt seger på alla sätt och jag kände en otrolig stolthet över boysen denna match.

Efter matchen kom det fram agenter som var imponerade av vårt intensiva och härliga spel som var väldigt osvenskt och mer likt nordamerikanskt.

Vi har nog chockat många kanadensare genom att stå upp så bra och vara det laget som sätter tonen i närkampsspelet.

Segern innebär till 99% säkerhet att vi har vunnit gruppen och spelar kvartsfinal i morgon 14:30.

I AA turneringen så började dagen tyvärr med en 1-4 förlust. Men i match två mot Avalanche så gör vi en riktigt bra match och spelar 1-1. Tyvärr får vi ett klockrent mål bortdömt med 10 sekunder kvar, men insatsen vägde starkare än resultatet och vi var nöjda.

Under dagen har vi även hunnit med hockey hall of fame och CM Tower på över 300 meters höjd.

Trött och glad efter denna dag så lägger jag ner resten av skrivandet tills i morgon.