Saturday, July 9, 2011

Blachawk för en dag!




I dag vart det en väldigt rolig och innehållsrik dag i Chicago, eller vad sägs om att stöta på Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts i en ishall?

Jag backar bandet några timmar och berättar från början.

Jag var inbjuden av Chicago Blackhawks massör Pawel att komma och besöka Chicagos Prospect Camp som började i går. Jag ringde upp honom i morse och tillsammans med Raffe och Emelie så åkte vi till Johnnys Ice Arena som är Chicagos träningsrink. Där var det full fart och mycket fans och media var på plats för att följa Chicagos alla draft picks och prospects som var inbjudna för att få chansen att visa upp sig. Med på isen var fyra stycken svenska spelare födda 1992 som är draftade av Chicago Blackhawks.

Vi tittade lite på ispasset och fick hälsa och tog en pratstund med Chicagos huvudscout som kände till både Sverige och Täby. Han hade nämligen bott vid Gullmarsplan i två år tidigare i sitt liv, vi pratade lite om spelare och hockey i allmänhet. Sedan hälsade vi även på Chicagos General Manager Stan Bowman som berättade att Pär Mårts var på plats i byggnaden. Vi gick därför upp för att hälsa på Pär och tog en lång pratstund om hockey VM och inspiration från Nordamerika. Pär har hämtat mycket inspiration i sin hockeyfilosofi från just Nordamerika precis som jag och Raffe, så det var kul att byta lite tankar och idéer. Han sa att han har fått mycket skit för att spelarna blev skadade på träningarna, men menade på att det går aldrig att spela aggressivt i match om man inte tränar på det under träningar. Det var väldigt inspirerande för både mig och Raffe att få träffa Pär i Chicago Blackhawks tränarrum.

Efter besöket i träningsrinken så tog Pawel med oss till United Center som är matcharenan för både Blackhawks och basket laget Chicago Bulls. Tyvärr fick vi inte se Bulls omklädningsrum som för dagen var ockuperat av Britney Spears som skulle ha en konsert i kväll. Men vi fick se den mäktiga arenan som tar 22.000 åskådare och även besöka Blackhawks omklädningsrum. Även detta var väldigt inspirerande och likt ett barn på julafton så fick vi spana in de olika vinklarna på Kane och Toews klubbor samt se de helt nya matchställen för nästa säsong.

Dagen avslutades sedan med en riktigt god måltid på en Italiensk restaurang Downtown Chicago.

Tack Pawel för en grym dag,
Fredrik Nygren

1 comment:

mammaxtre said...

Detta känns stort tycker jag. Vad roligt!

Ha det så bra