Thursday, May 5, 2011

Blixten slog ner i DC!

Washington Capitals är återigen utslaget ur Stanley Cup och denna gång kanske på det jobbigaste sättet under de senaste fyra säsongerna. Jag var på plats i Verizon Center 2008/2009 när Sergei Fedorov med 5 minuter kvar av tredje perioden satte ledningsmålet för Caps mot Rangers. Ett mål som betydde att man skulle gå vidare till den andra omgången av slutspelet. Den stämningen som fanns i arenan då var nog det sjukaste jag har varit med om. Hela Verizon Center stod bara och skrek för fulla halsar de 5 sista minuterna, man kunde inte höra vad folk skrek men dom bara stod och ylade av lycka. Där fanns även en förväntan och ett nytt hopp på att Capitals skulle vara framtidens lag med alla dessa stjärnor. Kanske skulle det gå hela vägen redan då, men en viss Crosby tillsammans med sina lagkompisar satte stopp för Caps fansens drömmar den gången.


2 säsonger senare så lyckas man återigen att slå ut Rangers i första rundan, men sen då? I mina ögon så har Caps ett av de bästa lagen på papperet i NHL, men saknar framförallt duktiga defensiva backar. De bästa backarna i Caps är med i målprottokollet match efter match men håller inte tätt bakåt. Men tyvärr så är det inte där hela problemmet ligger, vart vi hittar på problemet är inte heller jag rätt man att berätta men jag har sett en del av problemet. Om man år efter år är bäst i serien men sämst när det gäller, så måste det bero på någonting och jag tror att det beror på spelarnas och ledarnas slutspelsnerver. I ett slutspel så måste man ändra karaktär och beteende, du måste nästan vara en helt annan person. Skulle alla inklusive han själv kunna vara som Ovechkin är i grundspelet så skulle Caps vara Stanley Cup mästare inom en snar framtid. Den viljan att tävla och den orädslan i varje moment måste alla spelare ha, man får aldrig tveka. Men tyvärr verkar även Ovechkin ha tappat lite av detta sedan alla tidningar gick ut och sågade honom förra säsongen på grund av sitt hårda och fysiska spel.


Tidningar gillar att hitta syndabockar och tyvärr har Nicklas fått mycket skit den senaste tiden i amerikansk press att han har gjort för lite mål. Men vi vet alla att han inte är någon utpräglad målskytt, han är en playmaker som ofta hellre passar än skjuter men visst kan det vara så att han borde skjuta mer. Men tänk om alla medspelare hade gjort mål när dom har fått en pass av honom, då skulle läget se bättre ut. Detta är ingen enstaka spelares fel och det är löjligt att hänga ut en sån som Nicklas som är en av de mest lojala och trofasta lagspelarana som har skådats i NHL.


Problemet ligger i lagmaskinen Capitals, bli en maskin så vinner ni.


Fredrik Nygren

1 comment:

Anonymous said...

Detta är en fantastisk bild av situationen, jag tror inte jag riktigt har sett det ur det perspektivet förut.