Thursday, December 9, 2010

Rollsökning!

I dag tog jag fram nya roller för individerna i Täby HC Team 97.

Coacher:
Bestämmer och tar fram uppgifter som skall utföras, leder laget framåt och är ytterst ansvarig över laget och dess sportsliga resultat.

Pådrivare:
Sprider energi i gruppen och ser till att saker blir gjorda. Vill väcka sig själv och laget, genom att alltid föregå med gott exempel på och utanför isen.

Tänkarna:
Kommer med nya tankar och idéer som kan driva laget framåt. Står ofta för det smarta spelet och hittar bra lösningar på isen och sätter gärna upp sina lagkamrater med snygga passningar.

Jokrarna:
Bryter ofta mönstret och gör det oväntade för att lura sina motståndare. Hjälper sitt lag genom att fungera som en lagspelare och spela som laget har bestämt, men som ändå bjuder på en och annan överraskning i sitt spel som ger laget energi.

Glädjespridarna:
Sprider glädje och positiv energi i gruppen, genom att oftast vara glad och peppande. Stöttar sina lagkamrater med positiva kommentarer och en klapp på axeln.

Krigarna:
Gör allt för laget och är beredd att offra sin kropp genom att blocka skott, tacklas, backchecka, forechecka och alltid ge 100% för sitt lag. ”Pain is temporary, glory is forever!”

Problemlösarna:
Känner ett ansvar i att alla i laget mår bra och att laget fungerar bra tillsammans. Tar tag i problemen och är inte rädd att ta diskussioner eller konflikter, bara det reds ut. Har en positiv och peppande attityd som smittar av sig på andra.

Övriga roller:
Divor, Egon, Clowner, Pajasar, Kaxpellar och Skrytmånasar accepteras inte i Täby HC Team 97 och ska genast försöka hitta en ny roll.

Fredrik Nygren

4 comments:

Martin Eisele said...

Ett mycket bra intitativ i ett ämne som man kommer mötas av i hela sitt liv oavsett om det handlar om idrottande , arbetslivet eller i skolan - roller & ansvar tillsammans med värderingar är något som är grunden för att skapa en bra "performance culture"...

Anonymous said...

Skön och bra sammanställning. Apropå "Krigarna" tänkte jag på den härliga kommentaren:
"Smärta är bara vekhet som lämnar kroppen"

Anonymous said...

Fredde, Glöm inte att kaxpellar är oförlösta krigare och att det är du (och matrisen) som ska hjälpa dom att hitta hem!

Micke P

mammaxtre said...

Helt rätt tycker jag!

En trevlig tredjeadvent önskar jag dig.