Saturday, December 18, 2010

Keops pyramid!


Det var en gång ett byggföretag som ville bygga ett stort hus med många bostadrättslägenheter, som skulle bli något utöver det vanliga. Man ville ha en fridfull och hemtrevlig idyll där de boende verkligen skulle känna sig hemma och trivas alldelles extra. Bygget hade länge planerats och det hade även startat med en stark grund som några byggare hade lagt upp. Företaget kände att bygget gick lite trögt och att lägenheterna inte skulle bli klara i tid. Därför valde företaget att ta bort några av de anställda och i stället tillsätta snickaren Pelle och hans medarbetare, detta i sin tur ledde till lite avundsjuka hos några av de gamla anställda som i stället valde att ta jobb hos komunen som huset byggdes i.

Pelle och alla hans snickare jobbade hårt och planerade bygget för att det skulle bli så bra som möjligt. Vid sin sida hade Pelle ca.10st andra snickare som alla brann för att göra ett så bra jobb som möjligt. Pelles två närmaste medarbetare var Sven och Gustav, tillsammans drev de tre personerna bygget och det spreds en positiv och glad stämmning hos de anställda. Sammarbetet mellan snickarna var jätte bra och man hjälpte varandra för att det skulle bli så fina lägenheter som möjligt.

Det hände i bland att anställda hos komunen kom ner och tittade på bygget och de såg rätt så nöjda ut när de iaktog bygget. Här byggs det fina lägenheter i vår komun och det höjer intresset för just vår komun och vi kommer att få fler folk att flytta hit. Komunens anställda hade även en presentation för snickarna där de presenterade sin vision med bygget. Men samtidigt var de tydliga med att det var snickarnas egna tankar och idéer tillsammans med deras företag som var det viktiga och som skulle göra bygget unikt.

Byggföretaget var nöjda med sina anställda och kände att bygget var välfungerande, företaget hade även en kontakt med komunen som man tyckte fungerade hyfsat bra efterssom det ökade marknadsvärdet av företaget. Allt gammalt groll med de tidigare anställda som hade fått lämna företaget var glömt och nu siktade man framåt.

Pelle, Sven, Gustav och de övriga snickarna jobbade på dagligen med det stora huset som vart finare och finare och man slet flera timmar om dagen för att göra det så bra som möjligt.

Lägenheterna kom ut till försäljning innan de var klara och de sålde slut väldigt fort och alla köparna var väldigt nöjda och jätte sugna på att få flytta in.

Så till slut så kom den dagen då lägenheterna var klara och Pelle, Sven och Gustav var väldigt nöjda med sitt bygge och de hade tillsammans med de övriga snickarna gjort ett riktigt bra arbete som hade fått mycket uppmärksamhet utåt i landet. Både TV och Radio var intresserade av att göra ett repotage om bygget av de fina lägenheterna. Men ingen kontaktade snickarna med frågor utan de jobbade på som vanligt med sitt nya projekt.

Men en morgon när Pelle satt och läste sin morgontidning så höll han på att sätta kaffet i halsen när han slog upp första sidan och fick se en stor bild på det fina bygget som han och hans kollegor hade byggt upp. Framför huset stod komunens gubbar och såg väldigt glada och stolta ut över "sitt" verk. De hade tillsammans med företaget byggt upp ett av landets mest populära och finaste hus med bostadrättslägenheter. Rubriken sa, "Komunen som byggde årets hus" och i texten gick det att läsa om hur komunen hade lagt upp och planerat hela bygget som de anonyma snickarna hade byggt upp.

Pelle ringde upp sina vänner och kollegor och de alla hade läst artikeln som de alla kände samma besvikelse över. De kände att all den tid och det arbete de hade lagt ner för att bygga det fina huset, hade någon annan tagit åt sig äran för. De alla kände en otrolig olust och trötthet över att gå till jobbet den morgonen...

Till mina kära vänner,
Fredrik Nygren

3 comments:

Hockeyprofeten said...

Men dagen då någon annan slog sig över bröstet och tog åt sig äran av Pelles bygge skrattade mest varenda byggare i hela Sverige och tänkte "dom som vet dom vet"..

Bra jobb!
Bra text!

Anonymous said...

Tänk att det finns människor som ser sig så kompetenta, så deras inkompetens går dem förbi.
Dags att "kommunen" rensar i sina led för att behålla sin trovärdighet som Sveriges bästa varumärke.
Du o Raffe gör ett osannolikt grovjobb!
/Lotta blom

martin eisele said...

all heder till det jobbet som görs av er.... Att jobba i det "tysta" är inte alltid så kul men jag hoppas att barnens leenden och energi ger er kraften och det erkännande som ni föftjänar...
Fortsätt snickra, för bygget som ni startat kan bli riktigt bra....