Friday, July 12, 2013

Första dagarna i Polen!

Det rullar på i den lilla staden Torún i norra Polen som påminner lite om både Visby och Gamla stan i Stockholm.

Det är dag nummer 2 på isen idag och det går väldigt bra. Nivån på spelarna är rätt mycket lägre än våran hemma i Sverige men samtidigt finns det en del som har kommit längre. Detta är dock en rolig utmaning och jag jobbat väldigt mycket med spelarnas teknik och de tar åt sig en hel del.

I går tyckte en annan tränare att jag skulle börja spela i polska ligan där de bästa lagen nog håller Div.1 nivå i Sverige. Det var smickrande så vi får väl se om en comeback som spelare är på väg.

Just nu spelar Polen A-landslag i B-VM, men jag har sagt åt dessa spelare som är födda mellan 98-00 att de kommer spela i A-VM om 10 år när de ska ta över. Vi får väl se hur det går, men det finns helt klart potential i spelarna om man lägger ner mycket tid och energi på dem.

Fredrik Nygren

1 comment:

Unknown said...

Hi Fredrik!
Thanks for warm words about our kids. We have seen a training today and spoken to our son, which regrets they are not taught hockey this way in their club. In ten years we see each other on A Division world championships final Poland vs. Sweden :-D
Hälsningar från Gdansk!
Bartosz Duzinkiewicz