Wednesday, January 16, 2013

Nästa steg!



I går var allt som vanligt, ja eller som det i alla fall brukar vara. Jag åkte till Täby ganska tidigt och passade på att träna själv för första gången sen innan jul, det tog på krafterna och en lunch på Sandys var behövlig efter. Till ishallen och ovanligt många möten dagen till ära, dels med spelare men även om nästa säsong och om en planerad Kanada resa med Team 98 över nyår. Kanada och Toronto har jag varit i förut och det är precis dit vi planerar att åka igen, men även till Ottawa där jag inte har varit. På schemat står saker som turneringar, träningsmatcher, NHL matcher och Hockey hall of Fame. Vilken resa för ett gäng 15 åringar, de får chansen att leva drömmen under 10 dagar.

Träningen gick bra fram tills sista kvarten då vi märkte att vi hade kört hårt med isen som skulle användas för en J20 match efter träningen. Vi jobbade med en ny form av intervall träning på isen i stationsform och det flöt på riktigt bra och det tog på krafterna. Syftet var att lägga in matchlika repetitioner för individen under 30 sek.

Utvecklingssamtal blev det ett par stycken under gårdagen och det är härligt att få hjälpa dessa individer mot deras drömmar och visioner. En spelare som är klar för en elitserieklubb till nästa säsong och spelar sin sista säsong i sin moderklubb. Hur kan jag hjälpa honom till nästa nivå och vad behöver han tänka på för att lyckas även där. Mycket bra diskussioner och funderingar som levererades öppet mellan två individer.

Drömmar kan bli verklighet,


Fredrik Nygren


No comments: