Monday, January 14, 2013

Grannar!

I en jämn och tät match där vi vann med 3-2 mot Viggan 98 i U15 Div.2 den 11 December, visade det sig att våran målvakt hade varit reserv i en U16 Div.2 match tidigare under säsongen.

En match på bänken med 0 minuters speltid i U16 Div.2. Ska detta påverka målvaktens i fråga existens i U15 Div.2? Ja, om man frågar Viggan som är så pass dåliga förlorare att de har skickat en anmälan till förbundet där de kräver att resultatet skall ändras från 3-2 till 0-5.

- Grabbar vi vann inte, men målvakten har ju varit reserv i en match i U16 serien så vi skickar in en protest så vi kanske kan vinna matchen ändå med 5-0. Bra va?
- Härlig seger boys, vem tycker ni var matchens lirare? Våran lagledare som låg bakom anmälan?

I sin anmälan hänvisar de till regelverket där det står att spelare som har spelat som underårig i en serie kan inte spela i föreningens andra eller tredje lag. Men tydligen räknades reservmålvakt som att man har spelat matchen.

Jag hade haft förståelse om vi hade utnyttjat systemet och medvetet spelat spelare som inte var tillåtna, men detta misstag känns så pass lindrigt att anmäler man det så kan man inte klassas som något annat än dåliga förlorare. Nu kallar dem det inträffade ett brott mot reglerna och begär att resultatet ändras.

Det verkar som att de får rätt i sin anmälan och självklart får vi skylla oss själva och hålla bättre koll på reglerna, men är det sportsligt att skicka in en anmälan för ovanstående misstag eller inte? Vi sätter oss i alla fall ner i båten och tar straffet.

Fredrik Nygren

No comments: