Monday, October 10, 2011

U16 Premiär!

Jag kan nästa garantera att U16 premiären mellan DIF och Täby HC var mer fartfylld och intensivare än den mellan Rangers och LA i helgen. Eller kändes det bara så eftersom jag stod i båset i går och 50 meter upp i NHL matchen.

Men ur opartiska ögon sätt i går så var det en grymt bra första period av Täby som skapade en härlig energi inom laget där nyförvärvet från Tingsryd Frans Engrup ledde laget med sin energi och vilja. Detta ledde till att hela laget såg ut som Frans och kunde tillsammans ta ledningen mot DIF. Men sen bestämde sig linjemannen för att visa ut vår lagkapten för kvällen Candler på läktaren efter en krock med en DIF spelare där deras spelare låg kvar och hade ont. Situationen som huvuddomaren inte såg var enligt linjemannen en bentackling. Men det märkliga var att huvuddomaren sa till Candler att han hade sett situationen och tyckte att det var en olyckshändelse men att de var tvungna att ta matchstraff på grund av skadan. Våra protester var främst hur kan det kan komma sig att en olyckshändelse blir ett matchstraff? Vad hade hänt om även Candler gjort sig illa? Hade båda fått matchstraff?

Tyvärr var det här som Djurgården tog över matchen med 8 minuter kvar av första perioden, för i efterföljande 5 minuters Powerplay så gjorde de 1-1 och direkt efter Powerplayspelet så kom även 2-1 för de blåa. Sen vart det periodpaus där spelarnas och många vuxnas fokus låg på matchstraffet.

Raffe som för dagen skulle följa vårt spel från läktaren tyckte att vi skulle bli mer aktiva framför eget mål och inte låta dem få göra 2 returmål, jag kunde inte annat än att hålla med och självklart nämnde vi matchstraffet som något negativt men insåg att vi inte kan gråta över spilld mjölk.

Andra perioden vill jag helst glömma, för det var bara som en enda transportsträcka för Djurgårn att gå upp till en 4-1 ledning som skulle bli för svår att ta igen. DIF hade allt i den andra perioden och vi stod som orangefärgade vägkonor och såg på när de flög förbi.

Inför tredje var det dags att visa stolthet och stå upp för varandra då vi måste hitta tillbaka till vårt spel i första och det gjorde vi också, så pass bra att DIF tog en Time Out redan efter 5 minuter där de insåg att de började bjuda in oss i matchen igen. Då la de in en högre växel och tog över för en stund då de bombaderade Fred med skott i mål. Spelet jämnades sedan ut men inga fler mål gjordes i matchen och Djurgårn vann.

Bäst i DIF: Kylington
Bäst i Täby: Engrup

Dagens snackis: Matchstraffet

Nu tar vi nya tag och siktar in oss på Huddinge på Fredag kväll, då blir det hemmapremiär och förhoppningsvis i nya matchtröjor. Kan vi hoppas på ett fullsatt Tibble?