Sunday, October 16, 2011

Andra raka!

Det blev mycket matcher för Täby 96 i helgen och framförallt för de som även spelade BJ Premiären i går mot Segeltorp som vi vann med 3-1.

Annars hade vi en dag (Lördag) på oss att rätta till det som var mindre bra mot Huddinge och rikta fokus mot dagens match mot Arlanda Wings. Träningen verkade ha gett resultat för spelet fungerade bättre än mot Huddinge och vi kunde ta en 3-0 ledning i första perioden, en period som annars var jämn spelmässigt och som böljade fram och tillbaka.

I den andra perioden så känns vi något vassare fram tills en av våra spelare får ett litet hjärnsläpp i den 6e matchminuten och säger något dumt till en motspelare. Något som resulterar i ett matchstraff och 5 minuters boxplay för oss vid ställningen 3-0. Detta Boxplay blir även ett 3-5 läge i 2 minuter där Arlanda har en gyllene chans att ta sig tillbaka in i matchen. Men ett riktigt bra boxplay gör att vi reder ut stormen och med 10 minuter kvar av den andra perioden så parkerar vi i Wings zon. Vi stannar kvar där resten av perioden och jag överdriver inte när jag säger att under dessa 10 minuter så var det spel mot ett mål. Våra helt klart bästa 10 minuter denna säsong slutar tyvärr med noll mål framåt men en härlig och positiv energi.

I tredje tar Arlanda över mer och mer och vi bjuder in dom i matchen och de får in 3-1 målet med 12 minuter kvar. Oj, nu vart det match igen tänker vi och gör 4-1 på ett friläge. Sen spelar vi mest av matchen och vi kan konstatera att vi tog en efterlängtad 3 poängare i Pinnbackshallen. Arlanda gjorde en bra match och går inte att räkna bort i serien trots 3 förluster. De krigar hårt och skapar många farligheter på snabba kontringar.

2 målvakter får i dag matchens lirare från mig:
Bäst i Täby: Klareus
Bäst i Arlanda: A. Larsson

Nästa Söndag börjar äntligen 97ornas serie och det ska bli riktigt kul efter många hårda veckors träning.

Kvällen avslutades i Björkängshallen och matchen mellan Huddinge och Flemingsberg i J18 Elit som Huddinge vann på OT. Jag vart erbjuden skjuts hem från ett par föräldrar, men som tur är så bor jag ju bara 1km från hallen.