Sunday, February 23, 2014

OS final och SM kval!

I helgen spelades poolspelet på Gotland för region Öst för U16. Som ni redan vet så var redan vi i Täby och Huddinge klara för SM genom våra placeringar i serien. Så till Gotland åkte sex andra lag från region Öst för att göra upp om de två sista platserna. Djurgården var på förhand jätte stora favoriter då de kom trea i serien och har det bästa laget på papperet. Frågan var mer vilka som skulle ta andra platsen bakom dem.

Det blir inte alltid som man tänkt sig..

I tredje matchen slår Spånga Djurgården med 6-2 och ger helt plötsligt Almtuna en öppen väg till första platsen. Men Djurgården har fortfarande allt i egna händer om de vinner resten. Men Almtuna lyckas besegra Djurgården med 1-0 efter 5 skott på mål hela matchen. Därmed är Almtuna klara för SM och får åka med oss till region Norr. Nu står det mellan Djurgården och SDE om vilka som ska ta den sista SM platsen.

SDE behöver spela oavgjort och Djurgården måste vinna. Matchen slutar 3-3 och favoriten Djurgården missar SM spel. Lite tråkigt då de har så många duktiga hockeyspelare i sin trupp, men samtidigt kul att lite mindre klubbar får chansen att representera Stockholm i hockeyns finrum.

Stort grattis till Almtuna och SDE som gjorde en kanon insats och tog sig vidare till SM slutspel.

Just nu spelas OS finalen och innan OS så trodde jag att Kanada skulle vinna och efter halva matchen står jag fast vid min tro men hoppas så klart att jag har fel.

I morgon börjar sportlovscampen i Täby.

Heja Sverige,

Fredrik Nygren

No comments: