Tuesday, March 12, 2013

Semifinalen!

Hur ska man sammanfatta denna semifinal? Det första ordet som kommer på tanken är en rysare, en rysare som får håret i nacken att resa sig. Det första jag sa till killarna efter matchen var att trots att jag inte hade spelat ett byte så var jag helt utmattad. Det var nog de flesta som såg matchen. Det var nämligen en av de tätaste och snabbaste 98 matcherna i år. Båda lagen hade ställt upp med sina absolut bästa tänkbara lag inkl de som vanligen spelar med 97. Djurgården spelade lite mer tätare än oss som tröck på framåt i full fart. Den första perioden var riktigt jämn och det var ett varsitt powerplay mål som gjorde att matchen stod 1-1.

I den andra perioden var vi lite vassare men Djurgården stack upp med farliga kontringar och båda lagen hade vassa powerplay lägen i både 5-3 och 5-4. Mest nervöst var det när Djurgården fick 2 minuter i 5-3. Men ett bra försvar och bra målvaktsspel kunde avväpna den chansen.

Efter 2 perioder väntade en 5 minuters förlängning där vi sköt 2 skott och Djurgården 0. Totalt slutade skotten 20-11 till oss. På straffarna satte vi första och tredje och Djurgården satte bara sin andra. Vinsten var ett faktum och nu väntar finalen på lördag mot vinnarna mellan SDE och Spånga som spelar i morgon.

I morgon möter även våra 00or AIK i sin semifinal.

I kväll vann även J18 mot Sollentuna med 6-0 i kvalet. Tyvärr vann även Arlanda och vi är fortfarande 3 poäng efter dem.