Monday, March 11, 2013

J18 Elit kval match 2!

I går var det dags för J18s andra match i kvalet och denna gång ställdes man mot Arlanda som är ett tight och välspelande lag med sveriges just nu troligen bästa 97 målvakt.

0-0 efter första perioden men ganska tidigt i den andra perioden fick vi in 1-0 i powerplay. Efter detta flyttade Arlanda fram spelet och pressade ner oss i egen zon. De vände även matchen till 2-1 under denna period och som stod sig inför 3e perioden.

Där utbyttes chanser åt båda hållen och båda lagen var mycket nära att att göra mål, men målet kom först när domaren hittade ett lagstraff från en Täby spelare i båset som skrek "va fan" efter en utebliven utvisning. Detta gav Arlanda 2 minuter i powerplay där de kunde göra 3e målet, sen kändes det uppgivet och frustrerat från Täby lägret. För mycket fokus på domaren och för lite på att få in nästa puck i målet. Arlanda kunde även sätta 4an i slutet av matchen.

Nu väntar Sollentuna i nästa match i morgon samtidigt som 98orna spelar semifinal mot Djurgården i Mitt i Cupen.