Monday, February 18, 2013

Inget poolspel!

Det vart inget Poolspel till SM för U16 i stället blev det Nacka som kom sist i serien och även förlorade med 6-1 mot oss i sista omgången. Hur gick det till?

Nacka mötte Djurgården i kvartsfinalen i DM och förlorade med 10-1. Vi mötte SDE i kvartsfinalen i DM och förlorade med 6-1. Dessa 2 lag vann sina respektive semifinaler mot Huddinge och Järfälla i DM och möttes i finalen där Djurgården vann i förlängningen. Det var här lotteriet började, hade SDE vunnit så hade vi fått poolspel platsen men eftersom Nacka lottades mot Djurgården så fick de sen platsen.

Serien slutade så här där 1an och 2an går direkt till SM utan poolspel och 3an och 4an till poolspel:

1. Järfälla
2. Djurgården
3. Sde
4. Huddinge
5. Södertälje
6. Arlanda
7. Täby
8. Nacka

Vinnarna i DM får en plats till Poolspelet. Djurgården vann men hade redan en SM plats då borde alltså poolspel platsen gå till SDE och lagen i serien flyttas upp ett snäpp.

Då skulle tabellen se ut så här utan SDE, Arlanda och Södertälje som redan var klara via Stockholms, Upplands och Sörmlands DM:
1. Järfälla
2. Djurgården
3. Huddinge
4. Täby
5. Nacka

På detta sätt hade vi fått 4e platsen och poolspel platsen. Men istället går man på DM och det laget som kom högst där och topp 4 lagen i DM var redan klara via serien alla som kon delad 5a (4 lag) i DM fick slåss om poolspelsplatsen och då vart det som sagt Nacka som lottades mot Djurgården.

Hade Södertälje kommit 4a i serien så hade vi fått en gratis plats via serien och Huddinge DM platsen för det fanns inga andra lag i Sörmland som ställde upp i DM.

Hoppas ni förstod logiken i detta, försökte förklara på bästa sätt. Vi är så klart besvikna då vi trodde att vi var klara för poolspel. Men vi förstår regelverket även om det är väldigt orättvist och önskar Nacka lycka till i helgen.

Bara att ta nya tag och blicka framåt.

Fredrik Nygren

No comments: