Wednesday, June 20, 2012

Sommarfys!


Nu vankas det sommarfys för hockeyspelare och tider att förbättra sina svagheter och vila sina eventuella skador. Ofta planerar man att förbättra allt och då blir det ibland inget alls i stället. Schemat blir helt enkelt för fulltecknat och tiden räcker inte till åt annat.

Men vill man bli bättre så måste man lägga ner tid på att förbättra sig. Men det kan vara svårt att förbättra allt på en gång. Bestäm dig därför för ett par saker som du verkligen vill förbättra under sommaren och lägg minst en timme per dag på att förbättra dessa saker. Kommer du inte på något så måste du fråga din tränare så hjälper han dig garanterat.

Vad vill just du förbättra? Styrkan i bålen, skottet och frekvensen svarar du kanske. Lägg då din timme per dag på att förbättra dessa saker. Planera din tid väl och lägg upp träningen så att du får in dessa saker varje gång.

Börja med frekvens träning i 10 minuter i närheten av skottrampen. Skjut sen 50 puckar innan du även lägger in styrkeövningarna. Om du har 3st styrkeövningar som du kör tex 6 set av, jobba då med aktiv vila genom att skjuta 10 snabba skott vid varje vila. På detta sätt så blir du med effektiv i din träning och hinner få in fler moment. Avsluta sedan där du började med frekvensträningen.

Nu får du inte glömma de andra sakerna som är viktiga för ishockeyn och bör därför lägga minst 3 dagar i veckan på saker som Styrketräning för resten av kroppen och Konditionsträning.

Fokusera på att förbättra dig så kommer du att bli väl förberedd för nästa säsong.

Lycka till,
Fredrik Nygren

No comments: