Sunday, March 11, 2012

Skottår!

Det blir inte alltid som man har tänkt sig när det gäller hockey. Skjuter man mycket så gör man mycket mål behöver inte heller alltid stämma, men jag lever i tron att ju fler skott du har på mål ju fler chanser är det att göra mål. Eller som Gretzky sa, "Du missar alltid 100% av de skott du aldrig skjuter".

Igår fick 2 av Täby lagen känna på förlustens bittra eftersmak. Team 99 följer nu efter Täby 97 och SDE 98 genom att som fjolårsvinnare åka ute slutspelet året efter.

En 0-2 förlust mot Vallentuna igår där det var spel mot ett mål i första perioden och skotten lästes till 10-2. Men tyvärr ledde Vallentuna med 0-1. I andra perioden vart Vallentuna bättre och Täby lite sämre så istället för en slutforcering så kunde Vallentuna göra 0-2 i en jämn period där skotten slutade 4-4.

Team 98 åkte på en riktig nitlott mot en väldigt effektivt Huddinge som gjorde hela 10 mål på (enligt rykten) 23 skott. Täby gjorde 1 mål på 19 skott. Imponerande av Huddinge.

Team 00 höll däremot flaggan i topp när man besegrade österåker med 6-1. Nu väntar en semifinal mot Järfälla.

I 97ornas slutspel så är samtliga 4 semifinal lag från våran Division.1 serie där de slog ut söderorts lagen. Så jag fick ett antal sms igår från folk som var övertygade att vår serie var bättre än den södra. En serie där vi kom 5a med minsta möjliga marginal upp till dessa fyra semifinal lag. En 5e plats som betyder att vi måste kvala mot div.2 segraren Skå. Igår mötte vi dem i match 1 i bäst av 3 och vann med 3-1. Nu väntar match nummer 2 i morgon måndag.

Fredrik Nygren

No comments: