Thursday, June 16, 2011

Boston Bruins!

Då vart det till slut Boston som rättvist vann Stanley Cup. Mer energi, mer fysik och bättre inställning på spelarna som inte vek ner sig. Precis det som behövs för att vinna ett slutspel. 2 offensiva kedjor och 2 defensiva? Glöm det, Boston körde med 4 kedjor som kan bidra till segern och som kan både försvara sig och anfalla. Morderna spelare som Marchand i Boston är idealspelare som symboliserar framtidshockeyn och Boston hockeyn, men tyvärr har han stora attitydsproblem som han måste jobba bort. Då är det viktigt att laget även har en sådan spelare som Recchi i laget, en 43 årig ledare som lär spelare som Marchand hur man ska bete sig i vissa situationer. Det spelar nästan ingen roll vilken kedja Boston har på isen för alla smäller på, skapar energi och gör mål. Ett bra försvarsspel med bra backar och en grym målvakt ger en enorm trygghet i laget.


Ska jag vara ärlig så körde Boston över Vancouver i denna serie och 4-0 på bortaplan i en Game 7 säger det mesta.


Jag hade väldigt gärna sett Hensik Sedin lyfta Stanley Cup, och i min besvikelse så tycker jag tyvärr att han och Daniel ta på sig lite av kritiken av att de måste stå upp bättre för sig själva och laget. Ska Daniel slå tillbaka när han får ta emot 7 slag i ansikten av Marchand i Game 6? En bra fråga, men han ska defenitivt inte bara stå där och ta emot dessa slag och skrika åt domaren precis som en lillebror ropar på mamma när storebror är elak. Åk därifrån i så fall men acceptera inte Marchands beetende. Sedinarna behöver inte slåss eller spela fult, de är ju bäst i världen på sitt spel och jag gillar när de fullständigt leker med motståndarna men de måste tuffa till sig lite grann när det är Stanley Cup final på schemat. Det är heller inget roligt att se att de efter Game 7 är -4 i prottokollet, när de är Vancouvers första kedja och de som ska leda laget. Den som försökte leda sitt Vancouver i dag och som jobbade stenhårt i alla situationer i mina ögon var Kesler.

Det vart en tråkig final där man satt och hoppades på att få se ett eller flera Vancouver mål som kunde jämna ut matchen, men innerst inne så visste man att det var kört när Boston gjorde 2-0.
Ett stort grattis till Boston!
Fredrik Nygren

No comments: