Saturday, December 27, 2014

Mora!

Jag är i Mora med Täby J18 och spelar FM Matsson cup.

I går kom vi fram vid 18 och tränade klockan 19. Sedan vart det middag och inflyttning i campingstugor. Vid 24:00 tror jag att de först spelarna somnade, problemet var bara att vi skulle upp 05:00 för match 07:00.

Trötta och sega med lite sömn i kroppen så gjorde vi ändå en väldigt bra första period mot värdlaget Mora IK och var närmast ledningen. Men 0-0 stod det i paus.

I den andra perioden så drog vi på oss en onödig utvisning och hamnade i boxplay där Mora gjorde 1-0 vilket följdes av ett snabbt 2-0 mål. Time out eller inte var frågan, men det kändes som vi skulle klara detta så Time outen fick vänta. Inte långt senare 3-0 och game over. Skulle nog tagit Time outen trots allt. Men bensinen var slut hos våra spelare och det syntes att Mora trots tidig morgon hade fått sova i sina egna sängar och de orkade lite mer än oss.

Nästa match mot i mina ögon Sveriges bästa J18 lag (OBS. Jag har sett väldigt få av J18 lagen i Sverige, men de är riktigt bra). Oj va bra Brynäs var. Inte nog för att varenda spelare är handplockad till laget på grund av sina kvaliteter och att halva truppen spelar J20 super elit samt att många spelar i de svenska juniorlandslagen så kuggade de i varandra väldigt bra och pucken gick väldigt fort emellan spelarna. Men vi stod emot deras hockeypropaganda i vilket som verkade att bli en mållös match i den första perioden. Men 19:50 så gör de 1-0 och det vart så klart tungt efter en bra defensiv period från vår sida. Andra perioden blev en målkavalkad i powerplay från Brynäs sida och vår energi och ork var slut. 6-0 till Brynäs och det är bara att lyfta på hatten att de har fått detta "selectlag" att spela så bra tillsammans. En Brynäs spelare var vår gamla Täby spelare Alex Bjurström som spelade väldigt bra.

Nu har vi bara en match i morgon mot ett tjeckiskt lag och kan inte skylla på några yttre faktorer som lite sömn. Då är det bara att gå ut och ge järnet för tre poäng.

Fredrik Nygren

No comments: