Friday, December 5, 2014

Djurgårdens J18!

Igår kväll saknade vi en femma från J18 träningen som hade fått ledigt då deras lärare bönade och bad mig att de skulle få gå på teater med klassen. Inga konstigheter tyckte jag då det händer väldigt sällan. Då passade jag på att bjuda med Sebbe från 01orna som kämpade på för fullt.

I kväll väntade årets tuffaste match då Djurgården hade laddat på med sitt absolut bästa lag. Alla tillåtna J20 spelare var nedkallade för att vinna mot Täby. Vi gör en kanonmatch och bjuder på motstånd enda in i det sista då de gör 5-3 i tom kasse med 30 sekunder kvar.

Mycket positivt skall vi ta med oss från denna match. 3 powerplay mål, inga insläppta i boxplay, vi spelar jämnt mot flera landslagsspelare och är väldigt nära att ta poäng i matchen.

För topp 5 lagen väntar nu allsvenskan efter söndagens sista match och lagen blir AIK, Södertälje, Djurgården, Almtuna och Huddinge. Mot dessa 5 lag så har vi tre vinster och har spelat jämnt i de övriga matcherna förutom en match mot AIK då vi förlorade med 6-1. Annars har det högst skiljt två mål i matcherna. Det är inte så illa med tanke på att vi är nykomlingar och placerar oss på en åttonde plats av tolv lag.

För oss övriga sju lag så väntar fortsättningsserien med dubbelmöten.

Fredrik Nygren

No comments: