Friday, September 19, 2014

Hemmapremiär!

I dag var det dags för hemmapremiär i J18 Elit för Täby HC mot Södertälje SK. En historisk sådan och läktarna var fyllda av förväntansfulla människor som äntligen skulle få se Täby HC i det absolut högsta finrummet på J18 nivå.

Efter den snöpliga förlusten mot Almtuna i den första omgången så var vi revanschsugna. Men vi visste att vi troligtvis mötte ett bättre lag i denna match. Men vi fick i dag äntligen utdelning på våra chanser och på bilden ser ni de fyra glada målskyttarna i kvällens match. Fyra stycken mål varav två stycken i powerplay räckte till en härlig 4-2 seger efter storspel av Filip i kassen.

Vi började matchen med att försöka stressa SSK lite i uppspelen men märkte direkt att vi inte kom åt dem. Då valde vi att hålla oss till plan B där vi försökte stoppa dem i mittzonen i stället och det fungerade helt klart bättre trots att SSK många gånger kom igenom vårt lag.

Vi gör en krigarinsats och är glada över tre poäng och på söndag väntar AIK borta vilket lär bli en minst lika svettig tillställning.

Fredrik Nygren

No comments: