Sunday, March 9, 2014

Valbo!

Idag åkte vi till Valbo med U16 och spelade den sista träningsmatchen innan SM slutspelet. Vi skulle möta deras J18 elit lag och bad dem om det bästa de kunde ställa upp med så vi skulle få en riktig genomkörare.

På första tekningen i matchen så har de ett ribbskott efter 10 sekunder. Oj, tänkte vi detta kommer att gå undan. Men 20 sekunder senare så är det istället vi som gör 1-0 i samma byte. En stund senare så gör vi även 2-0 i powerplay och har fått en smakstart på matchen. En liten stund senare så sätter de 2-1 genom en individuell genomåkning. I absolut sista sekunden av perioden så sätter vi 3-1 i powerplay.

I den andra perioden så märks det att Valbo tycker det är jobbigt att ligga under mot 1-3 år yngre spelare och sätter fötterna på gaspedalen. Då får vi lite jobbigt och tar några utvisiningar. Valbo gör även periodens enda mål och närmar sig genom 3-2 målet.

I periodpausen till tredje så ritar jag upp ett styrspel som vi ska träna på i sista perioden för att försvara vår ledning. Styrspel jobbar vi väldigt sällan med som lag men jag kände att detta var rätt ögonblick om vi skulle hamna i en sådan situation där vi måste försvara en ledning till varje pris i SM så kan det vara bra att behärska. Spelarna fullföljer planen perfekt och vi håller Valbo där vi vill ha dem. Det är även vi som gör periodens enda mål genom en snabb spelvändning och skott med styrning.

En väl genomförd match där Valbo vinner skotten med 25-20 men vi matchen med 2-4.