Wednesday, March 5, 2014

Sudden avgörande!

Slutspelet i årets mitt i cups spel blev lite ironiskt med tanke på lottningar. Det är tydligen ingen fördel med att vinna serien längre när det är dags för slutspel. Vi kom ju som sagt på första plats i vår serie och får möta det minst sagt lika bra laget Almtuna som kom fyra i våran serie i U15 i en åttondelsfinal, dessutom får vi som seriesegrare spela på bortaplan. Ska man ha ett slutspel så borde det finnas tydligare seedning och ordentliga lottningar. Jag vet att jag låter som en dålig förlorare nu men jag tycker att det är dåligt skött.

Matchen var riktigt bra och riktigt spännande, vi tog ledningen med 1-0, sedan gjorde Almtuna 2 snabba mål innan vi kvitterade till 2-2. Almtuna gjorde 3-2 och vi svarade med 3-3 direkt efter. I förläningen så studsade det Almtunas väg och de avgjorde efter knappt två minuter. Ett tråkigt slut på en riktigt bra säsong där vi som lag har gjort en enastående insats och vunnit U15 division 1A. Där det laget som kom näst sist (Vallentuna) slog ut seriesegraren i U15 Division 1B (Huddinge) från slutspelet igår.

Både Täby 00 och Täby 01 är dock kvar i slutspelet och ska spela kvartsfinal samt åttondel.

Nu blir det mycket fokus på U16 SM som spelas nästa helg och ikväll börjar vi med en träningsmatch mot Flemingsbergs J18.

Fredrik Nygren

No comments: