Tuesday, January 28, 2014

Revansch mot Djurgården!

I kväll mötte vi återigen Djurgården U16 men denna gång i serien som kallas Allettan där 1an och 2an går direkt till SM. Inför matchen så låg vi på andraplats 3 poäng före Djurgården. Det skulle betyda att vid vinst så blev dessa poäng 6 eller 0 vid förlust. Vi var ruggit revanchsugna och det skulle visa sig redan i den första perioden. Båda lagen saknade varsin spelare från DM finalen men kom till start med väldigt starka uppställningar. Jag hade gjort två förändringar och lyft in två extra 99or från U15 laget, Tobbe i mål och William på backen. Detta betydde att en av våra ordinarie backar tog den sjuka Charlies plats.

Förändringarna skulle visa sig bli väldigt lyckade trots att vi släppte in 1-0 redan efter knappt 2 minuter i boxplay. Så kändes vi riktigt starka idag och vände till 1-3 innan perioden var över. I den andra perioden så fick vi många utvisningar och Tobbe fick visa hur duktig han är i mål efter en tung djurgårdspress. Vi fick kapitulera en gång och Djurgården låg nu bara ett mål bakom inför den sista perioden.

I tredje så gjorde vi det psykologiskt viktiga 2-4 målet redan efter 30 sekunder och kunde sedan spela ut och dra ifrån till 2-6 vilket även blev slutresultatet. Djurgården vann skotten med 36-27 men vi vann matchen efter en riktigt härlig laginsats från både målvakt, backar och forwards.

Våran segerhatt gick ikväll till Sebastian som stod för en utomordentligt bra match!