Sunday, September 8, 2013

TV- Pucken 2013!

I helgen har jag följt TV-Pucken på stora mossen i Bromma och tyvärr fått se Stockholm Nord åka ur turneringen direkt. Ett Stockholm Nord som på papperet har ett fruktansvärt bra lag där tyvärr ingen av spelarna kom upp i sin högsta nivå. Stundtals blixtrade de till men långt i från det som krävs för att gå till slutspel. Nu splittras detta Nord lag upp och vi i klubblagen får hem våra spelare efter ett par veckor med mycket fokus på denna turnering. Nu känns det som att säsongen kan börja på riktigt och vi i Täby kan börja arbeta mot vårt mål som i år är SM slutspel.

De nya direktiven från svensk ishockey om att alla slag med klubban ska bort satte sina tydliga spår i turneringen och sällan har väl en TV-Pucks turnering präglats av så många utvisningar som nu. När man lyssnar till snacket så tycker fler och fler att hockeyn börjar likna innebandy. Frustrationen var tydlig från både spelare, ledare och supportrar och jag undrar var detta kommer att sluta. Vi i svensk hockey får helt enkelt lära oss att klubban inte ska lämna isen.

Det vore bra om representanter kom ut till föreningarna med tydliga direktiv om vilka regler som gäller och som sportsligt ansvarig i Täby så ska jag nog bjuda in en domare som kan gå igenom det med killarna. Då slipper vi allt tjafs och spelarna vet när de gör fel och inte.

Annars är det alltid kul att se TV pucken där många av landets bästa U16 spelare befinner sig. Man ser även spelarnas och ledarnas nerver som även präglar mycket av spelet där man är livrädd att gå bort sig.

Från grupp A som spelades i Stockholm gick Östergötland och Stockholm syd vidare till slutspelet som spelas i början av november.

Fredrik Nygren

No comments: