Saturday, September 21, 2013

Dag 2 på Elitcupen!

Vi fortsatte Elitcupen bra även idag och spelade mot Malmö Redhawks i dagens första match. Malmö såg pigga ut och åkte mycket skridskor och smällde på vilket gjorde att matchen fick ett högt tempo men lite slarvigt spel. Vi kändes ändå som det bättre laget sett över hela matchen och vann skotten med 27-14, men matchen slutade 2-2.

Efter att HV71 slog Djurgården med 3-0 så hade vi gruppsegern i hamn om vi skulle vinna eller spela oavgjort mot AIK i sista matchen.

Vi började mycket bra mot AIK och tog tidigt ledningen med 2-0, men AIK kom tillbaka och kvitterade innan den första perioden var slut. I andra perioden började AIK bäst och jag tog en time out efter sju minuter, efter den så vart det bättre och vi satte 3-2. Med två minuter kvar av matchen fick AIK powerplay och tog även ut målvakten. Då satte vi 4-2 i tom kasse och kunde avgöra matchen.

I morgon väntar Forshaga i kvartsfinal 13:20. Då vill vi ha revansch från finalförlusten i Nordic Youth Trophy.